2019. augusztus 22., csütörtök,  Menyhért és Mirjam
 
 
 
 

Címlap

[közéleti tények]
2018. december 02., vasárnap
Pénztárca a kosárban
Bevásárlókocsiban egy őrizetlen tárca, Gyulán – Házaló csatornatisztítók Békéscsabán – Betörő Sarkadon – Balesetek Békés megyében
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, Sarkad külterületén, december elsején, 7 óra körül forgalmi okból fékező autóbuszon megsérült egy utas. A nő ülve utazott, a fékezéskor az ülésről leesett és könnyebben megsérült. November 30-án, Orosházán, a Táncsics Mihály utca és a Lehel utca kereszteződésében, 5.45 óra körül személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpáros nőnek és összeütköztek. A kerékpáros nő könnyű sérülést szenvedett.

 Személygépkocsi és tehergépkocsi ütközött össze Gyulán, november 29-én

 

Sarkadon, az Új utcában, 16 óra körül egy segédmotor-kerékpáros férfi elé gyermek lépett ki. A férfi elesett és könnyebben megsérült. Tótkomlóson, a Széchenyi utca és a Tompa Mihály utca kereszteződésében, ugyancsak 16 óra körül egy személygépkocsi gyalogost ütött el. A 75 éves nőt súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték kórházba a mentők. November 29-én, 6.45 óra körül, Orosháza külterületén egy tehergépkocsi elütötte az előtte haladó kerékpáros férfit. A mentők a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba. Fél órával később, Gyomaendrőd külterületén egy személygépkocsi letért az útról és fának ütközött. A balesetben a jármű vezetője könnyebben megsérült. Dobozon, a Nagy utcában, 10.30 óra körül egy elektromos kerékpáros nő személyautónak ütközött. A nő a járdán közlekedett, az ütközés után elesett és megsérült, sérülése nem súlyos. Gyulán, az Ajtóssy Albert utca és a Nürnbergi utca kereszteződésében, 11.45 óra körül személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy tehergépkocsinak és összeütköztek. Az utóbbi jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

 

Ellopták egy nő pénztárcáját november 29-én Gyulán. Áruházban egy nő vásárolt és közben bevásárlókocsiban őrizetlen hagyta a kosarát. Egy férfi odament a kosárhoz, kivette belőle a pénztárcát és elvitte. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei azonosították és előállították a lopás gyanúsítottját. A dobozi férfi feleségével vásárolt, amikor felfigyelt az őrizetlen hagyott pénztárcára. A férfi miután kivitte a tárcát az üzletből, a benne talált személyi igazolványt szemetesbe dobta, a pénztárcát pedig hazavitte. Amikor házkutatást tartottak nála, önként átadta a rendőröknek a lopott tárcát. A tárcában lévő pénzből nem hiányzott, a rendőrök a teljes összeget visszaadták a tulajdonos nőnek a pénztárcájával együtt. Az 58 éves dobozi férfi ellen a Gyulai Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

*

A rendőrség kéri, táskáját, pénztárcáját, mobiltelefonját még rövid időre se hagyja senki, sehol őrizetlenül. Karácsony közeledtével egyre nagyobb lesz a forgalom a

bevásárlóközpontokban, üzletekben és a környékükön lévő parkolókban. A vásárlók ne tegyék le a pénztárcájukat, mobiltelefonjaikat, kosár helyett jól zárható táskában tartsák holmijukat. A talált tárgyakat, okmányokat juttassák vissza a tulajdonoshoz, vagy adják le a helyi önkormányzatnál.

*

Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el november 29-én a Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei. A 31 éves férfi november 26-áról 27-ére virradó éjjel Sarkadon betört egy vegyesboltba. Az épületet körülvevő kerítést megbontotta, majd a bolt ajtaját kifeszítette. Az üzletből több kilogramm édességet, kávét és élelmiszereket vitt el. Ugyanezen az éjszakán átmászott egy tanya kerítésén, betörte az épület ablakát és ruhaneműket, gáztűzhelyet lopott onnan. A lopott tárgyak egy részét eladta, amit a rendőrök megtaláltak nála, lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosnak. A 31 éves sarkadi férfi ellen a Sarkadi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

 

Egy békéscsabai intézmény gondnoka tett bejelentést a rendőrségre november 28-án, hogy egy ötfős, Dunántúlról érkezett társaság jelent meg náluk. A férfiak azt ajánlották, hogy kedvező áron kitisztítják szociális célokra használt épületük csatornarendszerét.  Előre megállapodtak abban, hogy mennyi lesz a munkadíj, és megrendelőlapot is kitöltöttek. A gondnok elmondta, hogy kár nem érte őket, de a kialkudott összegért a házaló munkások szerinte felületes, igénytelen munkát végeztek.

*

A rendőrség óvatosságra int mindenkit, ha nem terveznek karbantartási, felújítási munkálatokat, ne engedjenek be különböző ajánlatokkal becsengető idegeneket. Tájékozódjanak előbb, a kiválasztott vállalkozóval, céggel előre, pontosan, lehetőleg írásban egyezzenek meg arról, hogy miért mennyit fizetnek, és a munkát milyen időpontban, milyen minőségben, ki végzi majd el. Így kisebb az esélye, hogy a szolgáltatás és a kifizetett ár, munkadíj aránytalansága miatt jogvita alakul ki, vagy csalás áldozatává válnak.

*

A Gyulai Rendőrkapitányság november 30-án szabálysértési őrizetbe vett egy sarkadi férfit, mert személygépkocsit vezetett, noha a rendőrség korábban 2018. december 18-ig eltiltotta a járművezetéstől. A férfit a rendőrség munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

 

Szeszes italt lopott üzletből egy férfi november 30-án, Békéscsabán. A rendőrök előállították, és mivel korábbi hasonló lopások miatt több eljárás is folyik van ellene, a Békéscsabai Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit november 30-án, 12.45 óra körül Békéscsabán, a Jókai utcából. A helyszínen és a rendőrkapitányságon végzett légalkoholmérések eredménye is pozitív lett, ezért a rendőrök bevonták a férfi vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak ellene.

 

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei december elsején, Kétegyházán elfogtak egy férfit, aki ellen a Gyulai Járásbíróság súlyos testi sértés bűntett miatt adott ki elfogatóparancsot. A 33 éves férfit a Gyulai Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

 

Közokirat-hamisítás miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit december elsején, a battonyai közúti határátkelőhelyről. A férfi személygépkocsijával kilépésre jelentkezett, az ellenőrzését végző határrendészek megállapították, hogy vezetői engedélye hamisítvány. A 31 éves férfit előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárás indult ellene.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő egy személygépkocsit vezető férfit a rendőrök december elsején Békéscsabán, a Zrínyi utcából. A légalkoholmérés pozitív eredményét az orvosi vizsgálat is megerősítette, ezért a férfi ellen büntető feljelentést tettek.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!