2019. április 19., péntek,  Emma
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2018. november 09., péntek
Vétett a „kisvonat” vezetője
Gyulán, zebrán ütötte el a gyalogost – Bíróság elé állítják a férfit
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 66 éves gyulai férfival szemben, aki egy gyulai városnéző „kisvonat” vezetőjeként zebrán ütött el egy gyalogost.

Képünk illusztráció! (Forrás: YouTube)

 

A vádlott idén, június 12-én, 9 óra körül egy egyedi gyártmányú, vontatójárműből és két pótkocsiból álló lassú járművet – városnéző „kisvonatot” – vezetett Gyulán, a Béke sugárúton, az Árpád utca felől a Jókai Mór utca irányába mintegy 15 kilométer óránkénti sebességgel. A járművön ekkor legalább 20 utas volt. A vádlott a jármű haladása közben nem biztosított elsőbbséget a Béke sugárút és a Jókai Mór utca kereszteződésében, a Béke sugárúton, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen neki jobbról balra, gyalogosan – kerékpárját tolva – áthaladó sértettnek, és elütötte őt. A sértett a baleset következtében súlyos fej- és arcsérüléseket szenvedett.

 

A vádlott a cselekményével megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, amely szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, járművel, a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az irányadó büntetési tétel egy évig terjedő szabadságvesztés. A járási ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.