2019. április 18., csütörtök,  Andrea éa Ilma
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2018. november 01., csütörtök
Fizetni kell majd a várlátogatásért
Várják a lakossági véleményeket!
Szerző: Gáspár-Barra Réka (Nyugati Jelen)
A jövő évtől változásokat tervez a dévai önkormányzat a középkori vár turisztikai értékesítése kapcsán. A polgármesteri hivatal honlapján közzétett határozattervezet szerint módosulna a felvonónál alkalmazott jegyár, illetve belépőt kell majd fizetni a várlátogatásért.

Vége az ingyenes belépésnek?

 

A felvonónál egy menettérti jegy ára pillanatnyilag 20 lejbe kerül felnőtteknek, a diákok, nyugdíjasok pedig 10 lejt kell fizetniük. Ha valaki csak egyetlen utazásra veszi igénybe a felvonót, akkor az említett összegek felét fizeti. Az új határozattervezet szerint jövő évtől 26 lejbe kerül majd a teljes árú jegy, és ennek felét fizetik a diákok, nyugdíjasok, illetve akik csak egy utazásra veszik igénybe a felvonót.

 

A legnagyobb újdonság azonban a várlátogatás kapcsán bevezetendő belépődíj, melyet az első kapunál kell majd lepengetni. A teljes árú jegy 16 lejbe kerül, diákok, nyugdíjasok 8 lejt fizetnek majd, a veteránok, fogyatékkal élők és kísérőik, illetve a 3 éven aluli gyermekek ingyen léphetnek a vár területére.

 

A fent említett jegyárak azonban egyelőre csak tervezetként szerepelnek. A lakosságnak november 9-ig van lehetősége véleményezni a polgármesteri hivatal erre vonatkozó javaslatát. A tervezethez való hozzászólásokat a polgármesteri hiavatal információs ügyfélszolgálatán (Compartimentul centrul de informare a cetăţeanului), illetve a  primar@primariadeva.ro címen lehet közölni.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.