2019. június 27., csütörtök,  László
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2018. október 09., kedd
Családbarátok
A Gyulai Törvényszék másodjára érdemelte ki a címet
Szerző: SZ. M.
Dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke az Óbudai Egyetemen, október 8-án megtartott ünnepségen átvette a „Családbarát Munkahely 2018” pályázaton a törvényszék által elnyert díjat. Az idei év a második alkalom, amikor a Gyulai Törvényszék az elismerésben részesült. Az előző évhez hasonlóan a Gyulai Törvényszék pályázata 2018-ban is kizárólag a „Családbarát Munkahely” cím elnyerésére irányult.

Dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke (középen) vette át a ,,Családbarát Munkahely" címet

 

A családbarát munkahelyek kialakításáért, a dolgozókért külön anyagi eszközök hiányában is sokat tehet egy munkáltató, nem csupán egy-egy program megrendezésével, hanem családbarát munkakörnyezetet kell teremteni. Ma már a gyermekes álláskeresők egyik kiemelt szempontja a munkahely kiválasztásánál a családbarát jelleg. Ezért megteremtése a kiváló munkaerő megszerzésében is elengedhetetlen. A már meglévő dolgozók esetében is fel kellett ismernie a vezetőknek, hogy a kiegyensúlyozott családi élet hozzájárul a kiegyensúlyozott színvonalú munkavégzéshez. Ezért a Gyulai Törvényszék elkötelezett amellett, hogy a jogszabályi keretek között segítse a munka és a családi élet összhangjának megteremtését.

 

Békés megyében több mint 320 bírósági dolgozó van. Közülük mintegy 80 százalékuk nevel gyermeket, így elkerülhetetlen a hatékony munkaszervezés kialakításához e jelentős számú csoport érdekeinek szem előtt tartása. Ezért az intézkedések között szerepel például a szabadságok kiadása során e munkavállalók előnyben részesítése, a gyermekgondozás vagy várandósság miatt munkából kieső időszakra a szakmai anyagok biztosítása, a mára már hagyománynak tekinthető, vidám hangulatú közös bírósági családi programok rendezése – tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.