2019. június 27., csütörtök,  László
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2018. október 09., kedd
Bíróságok nyílt napjai
Békés megyében október 15-étől 19-éig várják az érdeklődőket
Szerző: SZ. M.
A Békés megyei bíróságokon október 15. és október 19. között idén is lehetőség lesz arra, hogy az „Igazságszolgáltatás Európai Napja” keretében az érdeklődők jobban megismerjék az igazságszolgáltatás és a bíróságok működését, állampolgári jogaik érvényesítését. Az Európai Tanács és az Európai Bizottság 2002-ben kezdeményezte a tagállamokban minden év október második felében az „Igazságszolgáltatás Európai Napjának” megtartását. Idén újdonságot jelent, hogy a polgári és büntető ügyszak közösen rendezi meg a programokat, így mindkét területről érdekességeket tudhatnak meg az érdeklődő csoportok tagjai – tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.

Képünk illusztráció! (Forrás: Internet)

 

A Gyulai Törvényszék és a Gyulai Járásbíróság október 17-én, idén is, együtt rendezi meg az „Igazságszolgáltatás Európai Napját” a Gyula, Béke sgt. 38. szám alatti épületében. A résztvevők körbejárhatják a törvényszék épületét, megismerhetik történetét, és előadást hallhatnak a bírósági szervezetről, a bíróság munkájáról, az ítélkezésről, területeiről, válaszokat kaphatnak kérdéseikre. A lelkes érdeklődők a „Ki tud többet a bíróságokról?” című, jogi témájú vetélkedőn is részt vehetnek.

 

A Battonyai Járásbíróságon szintén október 17-én az érdeklődők jogismereti előadáson, perszimuláción és kvízjátékon keresztül ismerkedhetnek meg a polgári bíráskodással.

 

A Békési Járásbíróságon ugyancsak október 17-én a résztvevő középiskolai osztályoknak mutatják be a bíróság épületét, és az igazságszolgáltatásról tájékoztató előadás meghallgatására, perszimulációra van lehetőség.

 

A Békéscsabai Járásbíróságon október 16-án a látogatók megtekinthetik a bíróság épületét, majd előadást hallhatnak a bírósági szervezet felépítéséről, a bírósági munkáról.

 

Az Orosházi Járásbíróságon október 19-én várják a diákokat jogismereti előadással (ezen belül internetes zaklatás, kommentelés, megosztás, drogprevenciós témákkal) és perszimulációval, kvízjátékkal, az épület történetének bemutatásával is.

 

A Szarvasi Járásbíróság október 17-én rendez egész napos programot. Ennek során lesz jogismereti előadás, amely vagy „Az internet veszélyei” témakörrel, vagy a bírósági szervezetrendszerrel, a bíróvá válás folyamatával, a bíróságok feladataival, a közvetítői eljárással, a bírósági eljárások fontosabb szabályaival foglalkozik.

 

A Szeghalmi Járásbíróságon október 17-én, kvízjátékon és jogi témájú előadáson vehetnek részt a diákok.

 

A nyílt nap alkalmából a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon október 17-én, míg a Gyulai Törvényszék Cégbíróságán október 15-én várják a látogatókat.

 

Az esemény zavartalan lebonyolítása érdekében szükséges és célszerű az érintett bíróságon előzetesen jelezni a részvételi szándékot.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.