2019. június 27., csütörtök,  László
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2018. október 05., péntek
Szembe ment a forgalommal
Elbámult és áttévedt a szembejövők sávjába a sofőr – Egy másik esetben a balesetet okozó elment a helyszínről: idegenre bízta a segítséget
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, Békésen, a Csabai utcában, még április 28-án, 15.30 óra körül személygépkocsi és kisteherautó ütközött össze. A személygépkocsi vezetője figyelmetlen volt, a neki jobbra ívelő kanyarban áttért a szembejövők forgalmi sávjába.

A figyelmetlen vezető súlyos sérülést okozott

 

A tehergépkocsiban utazó nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A személygépkocsi vezetője kihallgatásán elismerte felelősségét, elmondása szerint nagyon korán kelt, nem teljesen kipihent állapotban ült voltán mögé. A kanyargós utcát sem ismerte jól, nem gyakran jár arra. Közvetlenül a baleset előtt a közlekedési táblát nézte, emellett az út melletti területen rendezvény volt, ez is elvonta egy kis időre a figyelmét a vezetéstől. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a személygépkocsi vezetője ellen közúti baleset okozása miatt indított büntetőeljárást. A rendőrkapitányság az iratokat most átadta az ügyészségnek.

 

Ugyancsak Békésen két kerékpáros ütközött össze Békésen. Egyikük megsérült, de a másik kerékpáros nem hívott mentőt hozzá, hanem elment a helyszínről, a Széchenyi térről, még április 9-én, 14 óra körül. Egyikük, egy férfi elektromos kerékpárral közlekedett és meg akarta előzni a másik biciklist. Eközben ütköztek össze, és az előzött kerékpáros elesett. A férfi megállt, odament a biciklishez, de miután egy járókelő is a 74 éves nő segítségére sietett, a férfi elment a helyszínről azzal, hogy orvoshoz időpontra kell mennie. A férfi adatait nem adta meg a sérültnek és a neki segítő fiatal nőnek sem. A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján két órán belül azonosították és otthonából előállították a férfit. A Békéscsabai Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása miatt indított ellene büntetőeljárást. A rendőrkapitányság az iratokat most átadta az ügyészségnek.

Szerző: SZ. M.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.