2019. június 27., csütörtök,  László
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2018. szeptember 24., hétfő
Ittasan autózva az utakon?
A hét végén többen így vezettek Békés megyében
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság szeptember 23-án őrizetbe vette a mezőkovácsházi, 36 éves Cs. Krisztiánt, aki ellen a Battonyai Járásbíróság kábítószer birtoklása miatt folytat büntetőeljárást. A férfinak rongálásért 18 nap elzárást is le kell töltenie.

Képünk illusztráció! (Forrás: The Economic Times)

 

Gyomaendrődről, a Fő útról, szeptember 23-án ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit, aki személygépkocsival közlekedett, amikor megállították. A férfi Szarvasra szeretett volna eljutni, de nem mehetett tovább, mert a helyszínen és a Gyomaendrődi Rendőrőrsön végzett légalkoholmérések eredménye is pozitív lett nála. A rendőrök elvették a csárdaszállási férfi vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

 

Alig több mint hét óra alatt három alkalommal intézkedtek a rendőrök szeptember 22-én ittas járművezetés gyanúja miatt Békéscsabán. A Jókai utcából, 7.30 óra körül állították elő egy személygépkocsi vezetőjét, mert az igazoltatásakor a szonda alkoholfogyasztást jelzett. A rendőrkapitányságon végzett mérések eredménye is pozitív lett, ezért a nőt a mért légalkohol értéknek megfelelő közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték. Négy órával később Békéscsabán, a Derkovits soron szintén személygépkocsival közlekedő férfinál merült fel a gyanú, hogy ittasan vezetett. Miután a gyanút három mérés igazolta, a rendőrök bevonták a férfi vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene. Ugyanez lett a vége annak az intézkedésnek is, ami 14.40 órakor történt a Sikony utcában. Egy 67 éves férfi úgy indult el autójával, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. A rendőrök ellenőrizték, majd előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárás indult ellene.

*

Az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy saját maguk, utasaik és a közlekedőik biztonsága érdekében, ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.