2019. június 19., szerda,  Gyárfás
 
 
 
 

Címlap

[Publicisztika]
2018. szeptember 12., szerda
Semjén Zsolt (ismét) bakot lőtt
Szerző: Kiss A. János
Semjén Zsolt – a lényegét tekintve – amolyan tiszteletbeli miniszterelnök-helyettes. De hogy megfogható is legyen a tevékenysége, nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli minisztere. Eme érdemdús férfiú 2010-től egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöki tisztét is élvezi. Egy tegnapi hír szerint most „odamondott” az ukránoknak. Eleganciájáról sokat elárul, hogy éppen Ukrajnában jártában. De hát istenem, a jövő évi uniós, majd a 2022-es parlamenti választási kampányt nem lehet elég korán kezdeni (bocs’, de azt még egy fő-kereszténydemokrata kedvéért sem lehet e mondatba beleilleszteni, hogy „biblia”). De nézzük, hogy mivel buktatta le a Fidesz (s a nyomokban felfedezhető KDNP-je) által létrehozott Nemzeti Együtt(nem)működés Rendszerét?

Képünk illusztráció! (Forrás: Állatvilág net Újság)Miről beszélt Semjén Zsolt a Kárpát-alján? Az ottani magyar kisebbség védelmében emelt szót (nem utolsósorban a nyomában lihegő kormánysajtó kedvéért), amivel természetesen egyet kell értenünk. Ám az indokolás során rossz szemmértékkel célzott a kijevi kormányra, és sikerült bakot lőnie.

 

Semjén Zsolt azt vetette az ukrán kormány, s az ottani képviselők szemére, hogy olyan törvényt, törvényeket hoznak, melyekkel (többek között) a magyar nemzetiségi kisebbség szerzett jogait veszik vissza. Márpedig – fejtegette – visszamenőleges hatállyal nem tehetnek ilyet. Talán még a római jogot is emlegette, ami nyilván elvárható olyan személytől, aki valami kis ideig jogot is hallgatott. Aztán rögvest kioktatta az ukrán politikai elitet: tanulmányozzák az Európai Unió jogát, s akkor nem követnek el ilyen égbekiáltó hibát.

 

Igaza van! – kürtölhetnénk a szélrózsa minden irányába, csakhogy nagy igyekezetében megfeledkezett arról (ha egyáltalán volt mit elfelednie), hogy a NER-es magyar kormány és kézivezérelt kétharmados parlamenti többsége tízezer számra fosztotta meg a magyar honvédségtől, rendvédelmi szervezetektől nyugállományba vonult hivatásos állományúakat. Pedig ők valamennyien a szolgálatban töltött 25 esztendő utáni nyugdíjazást – ötvenedik életévük betöltése után, vagy ha nem tudtak megfelelő beosztást felajánlani számukra – lehetővé tevő törvény alapján döntöttek arról, hogy vállalt idejük lejártával az élet más területén kívánnak boldogulni. Természetesen hittek a felkínált jogi lehetőségben, hiszen az az első Orbán-kormány négy évében is hatályban volt… De az sem számított valami európai léptékű jogi megoldásnak, amikor a közel 3000 milliárdos magán-nyugdíjpénztári vagyont lazán elvették (államosították, kommunizálták) tulajdonosaiktól. S az Orbán-kormányok jogi skandalumait akár tovább is sorolhatnánk. Ha pedig már kenetteljes aggodalmaskodásra adja fejét vad ász emberünk, akkor inkább a mélyszegénységben tengődő ukrajnai magyarok mielőbbi felemelésére összpontosítson.

 

Szóval, a kormánynak, s háziállatokra is veszélyes elnökhelyettesének illene előbb a saját portája előtt söprögetnie. Van itt szemét, kérem, nem egy, nem kettő.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.