2019. július 17., szerda,  Endre és Elek
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2018. augusztus 08., szerda
Nem adott elsőbbséget a motorosoknak
Vádat emelt az ügyészség a 76 éves békéscsabai autós ellen
Szerző: SZ. M.
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a 76 éves békéscsabai férfival szemben, aki 2017 szeptemberében, Békéscsaba külterületén nem adta meg az elsőbbséget három motorosnak.

Képünk illusztráció! (Forrás: Wojtyla Ház Nonprofit Kft.)

 

A baleset következtében a motorosok súlyos sérüléseket szenvedtek. A vádlott 2017. szeptember 30-án, 14.15 óra körül, a tulajdonában lévő személygépkocsival közlekedett Békéscsaba lakott területén kívül, a 47. számú főúton, Békéscsaba felől, Mezőberény irányába. A vádlott haladása közben a 47. számú főútról a Felsőnyomás tanya 145. számú ingatlanhoz vezető útra úgy kanyarodott nagyívben balra, hogy eközben nem biztosított elhaladási elsőbbséget a 47. számú főút úttestjén, vele szemben motorkerékpárral közlekedő és egyenesen továbbhaladni szándékozó sértettnek, így összeütköztek. Ezután a gépkocsinak nekiütközött az első motor mögött, vele azonos irányban haladó újabb két motorkerékpár is.

 

A baleset következtében az első és a második motorkerékpár vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, náluk maradandó fogyatékosság kialakulása valószínűsíthető. A harmadik motor vezetője könnyű, míg utasa szintén súlyos sérüléseket szenvedett.

 

A vádlott a cselekményével megszegte a KRESZ-ben foglaltakat – ha újabb bekezdéséből más nem következik –, hogy elsőbbséget kell adni a balra bekanyarodó járművel az úttesten szemből érkező és egyenesen továbbhaladó, vagy jobbra bekanyarodó járműnek.

 

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az irányadó büntetési tétel egy évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől, kötelezze őt a nyomozás során felmerült 400 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.