2019. július 17., szerda,  Endre és Elek
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2018. augusztus 08., szerda
Belefulladt az emésztőgödörbe a kisfiú
Vádat emelt az ügyészség a szomszédban lakó vésztői házaspár ellen
Szerző: SZ. M.
A Szeghalmi Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a vésztői házaspár – egy 52 éves férfi és egy 47 éves nő – ellen, akik mulasztása egy másfél éves kisgyermek halálát okozta. A vádlott házaspár kertes családi házban él hosszú évek óta Vésztőn, a portát a szomszédos ingatlantól hiányos kerítés választja el, az átjárás akadálymentesen biztosított. A telek hátsó részén, a szomszédos ingatlan határához közel egy mintegy 3 méter átmérőjű emésztőgödör található, amely a baleset időpontjában több köbméter szennyvizet és talajvizet tartalmazott. Az emésztőgödör teteje évekkel korábban beszakadt, kijavításáról a vádlottak nem gondoskodtak. A vádlottak szomszédjába 2017 márciusában költözött egy család több kiskorú gyermekkel. Tavaly, június 19-én, 20 óra körül a rövid ideig felügyelet nélkül hagyott, másfél éves kisfiú átment a szomszédban lakó vádlottak udvarára, és beleesett a fedetlen emésztőgödörbe.

Képünk illusztráció! (Forrás: Kaposvár Most)

 

A rokonok és a mentőszolgálat helyszínre érkező tagjai a kisgyermek életét már nem tudták megmenteni, halálát vízbefulladás okozta. A tragikus kimenetelű baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlottak gondoskodnak a szennyvíztároló biztonságos lefedéséről.

 

A Szeghalmi Járási Ügyészség a házaspárt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja. A járási ügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Az eljárás a Szeghalmi Járásbíróság előtt folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.