2019. július 17., szerda,  Endre és Elek
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2018. augusztus 08., szerda
Ittasan ne!
Nyáron még veszélyesebb az alkohol
Szerző: SZ. M.
Négy személygépkocsi-vezetőt és egy motorost állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt augusztus 6-án, Békés megyében.

Mezőhegyesen fának ütközött az autó és ittas vezetője

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a 44-es számú főút Békéscsaba és Kondoros közötti szakaszán egy személygépkocsi vezetőjével, Békéscsabán, az Aradi utcában egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfival szemben intézkedtek. Mindkettőjüket közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték, mert ittasan vezettek. Egy férfi ellen, akit Dobozon igazoltattak, büntetőeljárás indult. Ő személygépkocsit vezetett és nála az előbbi két esethez képest magasabb légalkoholértéket mutatott a szonda. A Sarkadi Rendőrkapitányság is büntetőeljárást indított egy román autós ellen, akit Méhkerék külterületén ellenőriztek, nála is ittasságot jelzett az alkoholszonda. Mezőhegyesen, szintén augusztus 6-án fának ütközött egy személygépkocsi. A jármű vezetője nem sérült meg, de a gyanú szerint ittasan vezetett. Az autósnak utasa is volt, így szabálytalanságával nem csak magát sodorta veszélybe. A férfinak nincs vezetői engedélye, az autó műszaki érvényességi ideje is lejárt, ezért a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást és büntetőeljárást is indított.

*

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A kánikulában amúgy is gyengülhet a koncentrációs képesség, tompulhat a figyelem, az alkoholfogyasztás csak tovább rontja ezt a veszélyt.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.