2019. július 17., szerda,  Endre és Elek
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2018. augusztus 08., szerda
Rendőrök a gyermektáborokban
Az internet és a 112-es segélyhívó a mindennapokban
Szerző: SZ. M.
Békés megyében a rendőrség segíti az iskolás gyermekek nyári szünidejének hasznos eltöltését. A rendőrök megyeszerte részt vesznek gyermekprogramokon, ellátogatnak nyári táborokba a bűncselekmények, a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

Gyermekeknek a biztonságról beszélnek a rendőrök

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Szilágyi Ilona rendőr százados júliusban Békéscsabán, Dobozon és Csorváson tartott foglalkozásokat. A témák között szerepelt az internet veszélyeiről és a 112-es segélyhívó használatáról szóló tájékoztató is.

 

Mindenkinek alaposan át kell gondolnia, hogy milyen információkat, képeket oszt meg magáról a világhálón. A különböző alkalmazásokhoz használt jelszavakra vigyázni kell, nem szabad másoknak elmondani. Idegenek kérdéseire, kéréseire a gyerekek ne válaszoljanak, de mutassák meg szüleiknek az ilyen üzeneteket. A rendőrnő megbeszélte a gyermekekkel azt is, hogy milyen helyzetekben kell használni a 112-es, egységes segélyhívót, mit tehetnek saját maguk és társaik biztonságáért. Szó esett arról, hogy a személyes holmijára mindenkinek magának kell vigyáznia. Mobiltelefont, tabletet, táskát, pénztárcát nem szabad őrizetlenül hagyni. A táborokban a gyermekek megnézhettek rendőrségi szolgálati autókat és kisebb ajándékokat, hasznos információkat tartalmazó kiadványokat is kaptak.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.