2019. március 23., szombat,  Emőke
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2018. július 11., szerda
Átlagot meghaladó ittasság
Békés megyében a balesetek 11 százalékáért felelősek
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, július 9-én, Szeghalmon, a Kinizsi utcában, 4.35 órakor egy személyautó vezetője áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a neki szemből érkező személygépkocsival. A balesetben ketten könnyebben megsérültek. Békés külterületén, 7.15 óra körül egy Tarhos felől Békés irányába tartó személygépkocsi egyenes szakaszon letért az útról és fának ütközött. Az autó vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba a mentők.

Baleset Szeghalmon – nem ittasság okozta

 

Három férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt július 9-én. Először, 12.30 óra körül egy robbanómotoros kerékpár vezetőjénél jelzett ittasságot a szonda. A férfi a 44-es számú főúton közlekedett, Békéscsaba külterületén igazoltatták. Szintén Békéscsabán, a Dobos István utcában, 18.50 órakor egy segédmotor-kerékpáros férfinál lett pozitív a légalkoholmérés eredménye. Ezután, 20.15 óra körül Mezőberényben, a Kinizsi utcában egy személyautó vezetőjénél merült fel a gyanú, hogy ittasan ült volán mögé. Mindhárom esetben a rendőrkapitányságon végzett mérések eredménye is pozitív lett. A rendőrök a férfiak ellen büntető feljelentést tettek és két esetben a vezetői engedélyt is bevonták. A Békéscsabáról, a Dobos István utcából előállított férfinak nem volt jogosítványa, így őt helyszíni bírság megfizetésére kötelezték.

*

Békés megyében 2018-ban, az év első öt hónapjában a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek több mint 11 százalékát ittas közlekedők okozták. Ez az arány magasabb az országos átlagnál. Aki ittasan közlekedik, veszélyezteti magát, utasait és közlekedő partnereit. A rendőrség kéri, hogy mindenki tartsa be a szabályokat.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.