2019. február 17., vasárnap,  Donát
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2018. július 04., szerda
Csomagküldős bosszú
Volt élettársa családját bosszantotta a férfi az utánvétes küldeményekkel
Szerző: SZ. M.
A Szeghalmi Járási Ügyészség 3 rendbeli személyes adattal visszaélés és a volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás miatt emelt vádat egy 29 éves mezőkeresztesi férfi ellen, aki 2017 őszén nem mindennapi módon zaklatta volt élettársát, annak testvérét, és édesanyjukat.

Képünk illusztráció! (Forrás: Facebook)A vádlott és élettársa 2017. február elejétől 2017. augusztus végéig éltek együtt. A vádlott ekkor szerzett tudomást élettársa és családtagjai személyes adatairól, lakcímükről és telefonszámukról. A vádlott a szakítás miatt érzett haragját úgy fejezte ki, hogy 2017 szeptemberétől volt élettársa, annak testvére és édesanyjuk nevére, címére, az ő adataikkal interneten regisztrálva viszonylag nagy értékű utánvétes csomagokat rendelt, azzal a szándékkal, hogy a sértetteket bosszantsa.

 

Többek között mosógépet, televíziót, kerékpárt, fogyókúrás termékeket, visszér elleni kenőcsöt és pizzát rendelt a nevükben. A vádlott azzal a magatartásával, hogy a sértettek tudta és beleegyezése nélkül, a nevükre, az adataikkal fizetési kötelezettséggel járó megrendeléseket küldött el, s jogosulatlanul használta személyes adataikat, jelentős érdeksérelmet okozott a számukra. Az újabb és újabb megrendeléssel való szembesülés kellemetlenségekkel járt, nemegyszer a kiszállító személy haragjával kellett a sértetteknek szembesülni, magyarázkodniuk kellett, s intézkedni a visszaküldésről.

 

A Szeghalmi Járási Ügyészség a férfit 3 rendbeli személyes adattal visszaélés vétségével és volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétségével vádolja. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Az eljárás a Szeghalmi Járásbíróság előtt folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.