2019. szeptember 23., hétfő,  Tekla
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2018. június 11., hétfő
Elkábította a házában
Villámgyors, nem jogerős ítélet egy rablási ügyben, Battonyán
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, a Battonyai Járásbíróság előtt D. M. L. vádlott ellen, rablás bűntette miatt indult büntetőügyben a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat rablás bűntettében, és ezért 2 év börtönre ítélte. A bíróság rendelkezett a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéről, az őrizetben töltött idő beszámításáról. A bíróság a vádlottal szemben 1 ezer 252 forint vagyonelkobzást rendelt el, rendelkezett a bűnjelekről és kötelezte a vádlottat 113 ezer 106 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Képünk illusztráció! (Forrás: Napidoktor)

A magyar-román állampolgár vádlottat a sértett idén, június 4-én 11 óra körül Romániában felvette személygépkocsijába, és együtt utaztak Magyarországra. Útközben a sértett és a vádlott megbeszélte, hogy elmennek a sértett lakására, és szexuális kapcsolatot létesítenek. Az esti órákban a vádlott a házban beadott a sértettnek két tablettát. Ezeket a gyógyszereket a vádlott altatóként szedte, azért adta be a sértettnek, hogy elaludjon, és az értékeit megszerezze. A sértett a gyógyszerektől elaludt, öntudatlan és védekezésre képtelen állapotba került. A vádlott ezután elvette a sértettől a mobiltelefonját, a pénztárcájából kivett 3 ezer forintot és 150 leit. Ezután a vádlott az eltulajdonított értékekkel távozott. A vádlott cselekményével a sértettnek összesen 15 ezer 252 forint kárt okozott, melyből 14 ezer forint megtérült, míg 1 ezer 252 forint kár jelenleg is fennáll.

 

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezést jelentett be. Az eljáró ügyész három napot fenntartott az esetleges fellebbezése benyújtására. (A Battonyai Járásbíróság az ügyben négy nappal a cselekmény elkövetése után – 2018. június 8-án – első fokon nem jogerős ítéletet hozott.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.