2019. február 22., péntek,  Gerzson
 
 
 
 

Címlap

[közéleti tények]
2018. május 11., péntek
Háromszor rabolta ki falubelijét
A kevermesi férfi ellen fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség
Szerző: SZ. M.
Nálunk is olvashatták a történetet. Most Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség rablás és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat ama 23 éves kevermesi férfi ellen, aki két hónap alatt három alkalommal rabolta ki ugyanazt az idős sértettet Kevermesen – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Képünk illusztráció! (Forrás: kockart.hu)A büntetlen előéletű, az elkövetés idején jövedelemmel nem rendelkező, és ezért anyagi gondokkal küszködő vádlott tavaly december elején – mert pénzre volt szüksége – elhatározta, hogy megszerzi az általa falubeliként ismert, nyugdíjas sértett pénzét. A vádlott az elkövetést megelőzőn megfigyelte a sértettet, így tudta, hogy csak bot segítségével tud járni, ismerte a sértett szokásait, és azt, hogy őt ki, mikor, miért látogatja. A vádlott azért, hogy a sértett pénzét megszerezze, 2017 decembere és 2018 februárja között három alkalommal tört rá. A vádlott mindhárom alkalommal az esti órákban érkezett a sértett házához, és a nyitott utcai kapun át bement az udvarra. A lakásba a bejárati ajtó benyomásával jutott be, majd pulóverének kapucniját a fejére húzta, hogy a sértett ne ismerje fel, és célirányosan abba a helyiségbe ment, ahol a sértett aludt vagy az ágyon feküdt. A vádlott a sértettől késsel vagy megöléssel fenyegetéssel készpénzének átadását követelte. A sértett a fenyegetés hatására első alkalommal 10 ezer forintot, a második alkalommal 8 ezer forintot adott át. Harmadszor a sértettnek nem volt pénze, ezért a vádlott a sértett hűtőjéből közel 4 ezer forint értékű élelmiszert vett ki és azzal távozott.

 

A Battonyai Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit folytatólagosan, felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és folytatólagosan, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától is, a sértett által bejelentett polgári jogi igényt érdemben bírálja el. Az eljárás a Battonyai Járásbíróság előtt folytatódik.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!