2019. február 22., péntek,  Gerzson
 
 
 
 

Címlap

[közéleti tények]
2018. május 11., péntek
Vádemelés kábítószer-kereskedők ellen
A Békés Megyei Főügyészség fegyházbüntetést indítványoz
Szerző: SZ. M.
A Békés Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves törökszentmiklósi férfival, egy 34 éves körösladányi nővel és egy 23 éves mezőberényi férfival szemben, míg 24 éves mezőberényi sofőrjüknek bódult állapotú járművezetés vétsége miatt kell felelnie.

Közel két éve fogták el a kábítószer-kereskedőket

 

A II. rendű és a III. rendű vádlott 2016 nyarán létesített szerelmi viszonyt, összeköltöztek, és ettől  kezdve együtt, közösen, rendszeresen hoztak forgalomba kábítószert és új pszichoaktív anyagokat. Együtt szerezték be, tárolták, adagolták ki, keverték össze gyógynövénnyel, majd értékesítették a „kristály” és „herbál” néven ismert kábítószereket és új pszichoaktív anyagokat. A II. rendű és a III. rendű vádlottnak állandó és széles vásárlói köre volt Mezőberényben és Körösladányban. Az általuk értékesített anyagokat Törökszentmiklóson, az I. rendű vádlottól szerezték be. A Mezőberény és Körösladány közötti utazáshoz sofőrként nyújtott segítséget nekik a III. rendű vádlott unokatestvére, aki nem tudott róla, hogy utasai kábítószerrel kereskednek.

2016. szeptember 16-án, az esti órákban Köröstarcsa külterületén a rendőrség ellenőrzés alá vonta a IV. rendű vádlott által vezetett személygépkocsit, amelyben utasként tartózkodott a II. rendű és a III. rendű vádlott. A rendőrök kábítószert és új pszichoaktív anyagokat foglaltak le a II. rendű és a III. rendű vádlottól, és azt is megállapították, hogy a IV. rendű vádlott a járművezetés megkezdése előtt bódító hatású anyagot fogyasztott.

 

A lebukást követően a vádlottak nem hagytak fel tevékenységükkel, 2016. november 5-én a II. rendű és a III. rendű vádlott ismét Törökszentmiklósra utazott, hogy kábítószert vásároljon az I. rendű vádlottól, de a „kristály” 100 ezer forintos ellenértékét a II. rendű vádlott hamis bankjegyekkel egyenlítette ki. Ezután a vádlottak hazautaztak Mezőberénybe, ahol a rendőrök ismét ellenőrzés alá vonták őket, a helyszíni szemle és a házkutatások során jelentős mennyiségű kábítószert és új pszichoaktív anyagot foglaltak le.

 

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő I. rendű, II. rendű és III. rendű vádlottakat társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és társtettesként, kereskedéssel elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Az irányadó büntetési tétel 5-20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A főügyészség vádiratában velük szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától is. A IV. rendű vádlottal szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emeltek vádat, vele szemben a főügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!