2019. február 22., péntek,  Gerzson
 
 
 
 

Címlap

[közéleti tények]
2018. április 14., szombat
Kannabisz a sióréti tanya padlásán
Gyulai kábítószer-kereskedők előzetesben
Szerző: SZ. M.
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 40 éves és egy 39 éves gyulai férfi előzetes letartóztatását. Az egyik férfi termesztette, másik árulta a kábítószert – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A gyerekkori barátok a sióréti tanyán termesztették a drogot

 

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak gyerekkori barátok. Egyikük gyulai, sióréti tanyai padlásán kannabisz növény termesztéséhez alakította ki a feltételeket, szellőztető berendezéseket, mesterséges fényforrásokat, fóliasátrat telepített, tápoldatokat, magokat szerzett be, és kannabisz növényeket kezdett termeszteni. A kannabiszt 2017. elejétől rendszeresen a másik gyanúsítottnak adta el továbbértékesítésre. Az utóbbi gyanúsított a grammonként 2200-2500 forintért beszerzett marihuánát Gyulán heti rendszerességgel, anyagi haszonszerzésért grammonként 2800-3000 forintért értékesítette állandó vevői körnek. A gyanúsítottak értékesítési tevékenységüket előre meghatározott módon, előre egyeztetettek szerint – a kábítószer megrendelésének leadása és átadása/átvétele – szervezett formában végezték. A gyanúsítottak 2018. április 11-én buktak le, amikor a rendőrök a kábítószer átadásakor tetten érték és elfogták őket. A rendőrök a házkutatás során becsomagolt, értékesítésre előkészített marihuána kábítószert, a tanya padlásán több tucat kannabisz növényt találtak, és fellelték a kannabisz termesztésére használt eszközöket is.

 

A kényszerintézkedést egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt kezdeményezték, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítenék. A bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két gyulai férfi ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak 2017-től Gyulán kábítószert értékesítettek. A KR NNI nyomozói azt is megállapították, hogy a bűntársak mindenről előre egyeztettek egymással, és a kábítószer-kereskedelmet összehangoltan végezték.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának munkatársai április 11-én a gyulai tanyán fogták el a két férfit. A rendőrök a házkutatáskor különböző fejlettségi fokú – 108 tőből álló kábítószer-ültetvényt, és 4 ezer 097 gramm eladásra összekészített, becsomagolt marihuánát foglaltak le. A nyomozók a drogkereskedők otthonaiban a kábítószer értékesítéséhez használatos eszközöket, digitális mérleget, növényőrlőt, nylontasakokat, készpénzt és számítástechnikai eszközöket, 1 ezer 896 gramm marihuánát, 20 gramm szív alakú amfetamintablettát találtak és foglaltak le.

 

A rendőrök öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hármat – akik fogyasztóként a dílerektől korábban rendszeresen vásároltak drogot – kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a két kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit bűnügyi őrizetbe vették. A KR NNI munkatársai szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!