2018. december 17., hétfő,  Lázár és Olimpia
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2018. március 08., csütörtök
Felkészülés július elsejére
Az új büntetőeljárási törvényről tanácskoztak a szegedi bírók és bírósági titkárok
Szerző: Kiss A. János
Egy újabb fontos, az állampolgárokat is jelentősen érintő kódex bevezetésére készül az igazságszolgáltatás: 2018. július 1-jén hatályba lép az új Büntetőeljárási törvény (2017. évi CX. Törvény).

A résztvevők egy csoportja

 

Hasonlóan a Polgári perrendtartáshoz, e jogszabály alkalmazásának előkészítése is komoly, összetett feladatot jelent, ezért az Országos Bírósági Hivatal a bírák, a bírósági titkárok, ügyintézők és igazságügyi alkalmazottak hatékony felkészülése érdekében képzéssorozatot szervez országszerte.

 

A Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék ezen a héten tartotta első, háromnapos felkészülési tanácskozását a törvényszék dísztermében, amelyen részt vettek a Szegedi Ítélőtábla, a Szegedi Törvényszék és a Csongrád megyei járásbíróságok büntető ügyszakos bírái és bírósági titkárai. A képzésen a legfontosabb változásokra hívták fel a figyelmet, amelyek a törvényalkotó szándékai szerint gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a büntető eljárásokat.

 

Az előadásokon, egyebek mellett, szó volt a büntető eljárásban résztvevő személyek joggyakorlására vonatkozó szabályokról, az eljárás egyszerűsítését és befejezését szolgáló intézményekről, a külön eljárást megalapozó egyezségkötésről, a kényszerintézkedésekről, az előkészítő ülés szerepéről és jelentőségéről, a bizonyítás eszközeiről és törvényességéről is.

 

A képzést a Szegedi Ítélőtábla, valamint a Szegedi, Szolnoki, Gyulai és Kecskeméti Törvényszékek külön erre a feladatra felkészített bírái tartották.

 

A szegedi tanácskozás második részére március 21-22-23-án kerül sor. A felkészülést – melyet a nyár elején írásbeli számonkérés zár – az intraneten elérhető e-learning tananyagok, továbbá videó- és hanganyagok is segítik.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.