2019. február 21., csütörtök,  Eleonóra
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2018. február 03., szombat
Támadás a kórházban
Élettársát összeszurkálta, az ápolóra oxigénpalackot emelt 2016 májusában
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, a Gyulai Törvényszék előtt M. D. vádlott ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben február elsején a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés bűntettében. A bíróság a vádlottat 5 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság rendelkezett a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról, a lefoglalt bűnjelekről, és kötelezte a vádlottat a büntetőeljárásban felmerült, több mint 680 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős.

Képünk illusztráció! (Forrás: Paracelsusmedicina)A vádlott 2016. május 27-én olyan mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, melytől az utcán eszméletét vesztette. A vádlottat este beszállították a békéscsabai kórházba, ahonnan rövidesen távozni akart. A betegszállítóként és segédápolóként dolgozó sértett az orvos utasítására megtiltotta a vádlottnak, hogy elhagyja a kórházat. A vádlott emiatt ingerült lett, szidalmazta a sértettet, többször megfenyegette, hogy megöli őt. Ezután a vádlott az egyik kezelő helyiségből magához vett egy 5 kilogrammos oxigénpalackot, majd kiabálva rátámadt a sértettre. A sértett elhárította a támadást, földre vitte a vádlottat, és kollégájával visszatartotta a rendőrség kiérkezéséig. A betegszállító/segédápoló sértett munkája során közfeladatot ellátó személynek minősül.

 

A vádlott és élettársa 2016. augusztus 7-én békéscsabai otthonukban italozott, majd veszekedés alakult ki közöttük. Este 20 óra körül a veszekedés hatására a vádlott elővette a 9 centiméter pengehosszúságú bicskáját, egy alkalommal hasba szúrta, majd test szerte többször megszúrta a sértettet. Ezután magához vett egy fanyelű kést, amellyel magán 8 napon belül gyógyuló sebeket ejtett, és öngyilkossággal fenyegetőzött. Ekkor élettársa saját és a vádlott sérüléseinek ellátására kihívta a mentőket. A bántalmazás következtében a sértett két életveszélyes, több súlyos és kisebb sérülést szenvedett.

 

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezést jelentett be.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.