2019. január 21., hétfő,  Ágnes
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2018. január 12., péntek
Határidő: A magyar költészet napja
Több, mint fél tucat éve vetették el a tótkomlósi búzalopási ügy magvát, melynek gyanú szerinti értéke immár 900 millió forint, s ha kamatokkal is számolunk: milliárdokról lehet szó…
Szerző: Kiss A. János
„Állami vezetőkre hivatkozott” címmel és „Kapcsolatainak emlegetésével akart megszerezni 900 milliót Tótkomlósról!” alcímmel írtunk arról szerdán, hogy a „tótkomlósi búzaeltulajdonítási ügyként” ismert, lopás miatt hosszabb ideje folyó büntetőeljárásra szinte rímelő befolyással üzérkedéses (Tótkomlóst szintén érintő) ügyben történt eljárás során előzetes letartóztatás történt. Erről az új esetről, s a (magunkat is beleérve) sokak számára ezzel összefüggőnek látszó búzalopásról kérdeztük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot. A friss történések nem csak az újságírókat hozták lázba, hanem Tótkomlóson és Orosházán is sokan sejteni vélik az érintettek személyét. A szélesebb nyilvánosság ugyancsak érdeklődéssel várja a hét éve folyó nyomozás eredményes lezárását, mely lehetőséget nyújtana bizonyos sanda gyanúk cáfolására, s annak tisztázására is, hogy az ügy pletykaszinten hallható politikai vonatkozásait komolyabban kell-e venni, mint a 900 milliót „lenyúlni” akaró, ügyetlen állítás Áder Jánosra és Pintér Sándorra vonatkozó részét.

Kilábalás (Képünk illusztráció! Forrás: www.demotivalo.com)

 

Az említett írásunk itt található. Az első „nekifutásra” felmerült kérdéseinket, s a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ezekre adott válaszait a következőkben olvashatják:

 

– Az előzetes letartóztatásnál tartó, befolyással üzérkedéses ügyben melyik rendőri szervezet nyomoz?

 

– A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya.

 

– E gyanúsított cselekménye összefüggésben van-e, lehet-e a közkeletűen „tótkomlósi búzaeltulajdonítási ügyként” ismert, lopás miatt hosszabb ideje folyó büntetőeljárással? A befolyással üzérkedés ügyében a telefonon megkeresett gyanúsított tett-e feljelentést, vagy más módon jutott az a nyomozó hatóság tudomására?

 

– Ezekre a kérdésre a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem ad választ.

 

– A „tótkomlósi búzaletulajdonítási ügyként” ismert nyomozás határidejét (december 11-ét követően) milyen időpontig hosszabbították meg?

 

– Ennek a nyomozásnak a határideje 2018. április 11.

 

 – A „tótkomlósi búzaletulajdonítási ügyként” ismert eljárás során a büntetőeljárás tárgyát képező lopással okozott kár összege megemelkedett-e 900 millió forintra? A „búzaügynek” jelenleg hány gyanúsítottja van, s ha több, akkor közülük mennyi a tótkomlósi vagy orosházi lakos?

 

– A nyomozás érdekeire tekintettel az eljárás jelenlegi szakaszában a rendőrség ezekre a kérdésekre nem ad választ.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.