2018. június 25., hétfő,  Vilmos
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2017. június 16., péntek
Halálra nyomta a vetőgéppel
A csorvási férfi figyelmetlenül tolatott
Szerző: SZ. M.
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az 58 éves csorvási férfival szemben, aki tavaly november elején, Csorvás külterületén, egy vetőgéppel összenyomta egyik segítőjét. A csorvási férfi segítője a helyszínen elhalálozott.

Képünk illusztráció! (Forrás: Depositphotos)

 

A vádlott 2016. november 4-én, 8 óra körül mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt tárcsás vetőgépből álló járműszerelvényt vezette Csorvás lakott területén kívül, mezőgazdasági területen. A mezőgazdasági munkában két férfi segített neki, egyikük – a későbbi sértett – ittas volt, és erről a vádlott is tudott. A vádlott a járműszerelvénnyel tolatott a szerelvény mögött merőlegesen álló pótkocsihoz, hogy a rakterén lévő zsákos kukoricával a vetőgépet feltöltsék. A vádlott a tolatást nem megfelelő figyelemmel és körültekintéssel hajtotta végre, a vetőgéppel a pótkocsi oldalának nyomta a pótkocsi mellett álló sértettet, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

 

A vádlott megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint járművel hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Ha a személy- és vagyonbiztonság megkívánja, a hátramenethez a járművezetőnek gondoskodnia kell alkalmas irányító személy közreműködéséről. A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. Az irányadó büntetési tételkeret 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság tiltsa el közúti jármű vezetésétől, kötelezze a nyomozás során felmerült több, mint 650 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.