2020. április 6., hétfő,  Vilmos és Bíborka
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2016. szeptember 22., csütörtök
Keresztények és fehérek védelmében?
„Nem”-i kérdésekről Mezőkovácsházán: Kocsis Máté és Simonka György
Szerző: Kiss A. János
Népszavazásra buzdító fórumot tartottak kedden este Mezőkovácsházán, melynek „nagyágyúja” Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója volt. Az est másik előadója a kisebb „kaliberű” Simonka György választókerületi országgyűlési képviselő volt. Felvonultak Békés megye Simonka-párti polgármesterei, alpolgármesterei is. A művelődési központ színháztermét megtöltők – az előadók közönséghez intézett szavaiból is kiderült – gyakorlatilag a Fidszehez kötődő mezőkovácsháziak és máshonnan érkezettek voltak.

Hangoskodott, de nem itt, hanem Lyonban

 

A jó fél órás kezdési késedelem oka az volt, hogy a szervezők a program elé beiktattak egy sajtótájékoztatót: azon pedig az országos írott és elektronikus sajtóorgánumok képviselői egyre-másra Simonka György és egyes családtagjai házkutatási érintettségét firtatták. A „baráti” sajtóra méretezett időtöltés körülményeiről frissen tudósították az előadók a színházteremben ülőket – sorrendben az „előénekes” Simonka György és a mérsékeltebb hangnemet megütő Kocsis Máté.

 

A fórum levezetője hangjában nem kis büszkeséggel meg is jegyezte a megnyitójában, hogy „ekkora sajtóérdeklődést Mezőkovácsházán még nem láttam”. Aztán ő is hallhatta Simonka György eme érdeklődést kommentáló kifakadását, mely néhány árnyalattal kevesebb örömet fejezett ki.

Először tehát a lefogyóban lévő Simonka György lépett a mikrofonhoz. Még a sajtótájékoztató hatása alatt állt. Megjegyezte, hogy az országos sajtótól is jócskán érkeztek. Kicsit dohogott amiatt, hogy már az első kérdezőnek is megmondta: nem volt nála, feleségénél, annak családjainál házkutatás, s nem tud arról, hogy indult volna ellenük eljárás, de újra és újra megkérdezték tőle ezt.

 

Aztán magára talált. Nyilván csak az egyszerűség kedvéért a hallgatóság egy nem túl cizelláltan gondolkodónak vélt részére tekintettel a 2010 előtti időszakot kommunizmusként aposztrofálta. Egy rövid visszacsatolással megjövendölte, előbb-utóbb ki fog derülni, hogy nem volt nála házkutatás (a fórum megtartásáig).

 

Utalt arra, hogy az előző héten már tartottak két hasonló fórumot. (Az orosházin a „főadós” Tállai András volt a vezérszónok.) Közben kiderült, hogy Kocsis Máté nem elsődlegesen a főváros VIII. kerületének polgármestereként, hanem a Fidesz kommunikációs igazgatójaként volt jelen. (Az ülésvezető „nyóckerezett”, s ehhez a program végén mondott köszönetnyilvánításában is tartotta magát.)

 

 Kocsis Máté a művelődési központ hátsó bejáratához érkezett, ám a szervezők a főbejáratnál foglaltak neki parkolóhelyet. Tótkomlósról érkezett egy hosszúlépéssel és Takács Ferenccel

  

Simonka György előrebocsátotta, azt akarják, hogy minél többen menjenek el népszavazni, de nem erőltetik a „nem”-et.

 

Aztán egy kicsit – Kocsis Mátéra hivatkozva – elvetette a sulykot: azt mondta, e népszavazás 500 évre meghatározza Magyarország sorsát. (Ez, visszafelé forgatva az idő kerekét, 1516-ra mutatna… – A szerk.)

 

Egy kicsit – számára – idegen terepre tévedt, meg akarta határozni az európai kultúra fogalmát. Neki így sikerült: az „keresztényi és fehér kultúra”. Amit – ugyebár – éppen lecserélnek most. Álláspontja szerint Németországban, Franciaországban már vissza se tudják csinálni. „A keresztényi és fehér Európa már elveszett Nyugat-Európa nagy részében”.

 

„Amióta megszületett Zolika – 4,5 éves – és Zója – 1,5 éves – gyermekem, elgondolkodom: ha a lányom elmúlik 18 éves, elviszik őt harmadik feleségnek. Ezzel álmodom, s kiver a verejték” – vizionált Simonka György. Az érkező idegeneket így ítélte meg: jellemzőjük a kosz, a hangoskodás.

 

Egy szuggeráló mondattal ismét arra biztatott: el kell menni szavazni, s ott mindenki döntsön úgy, ahogy akar.

 

Aztán hosszasan sztorizott is Simonka György. Kicsit hencegően mesélte, hogy ott volt a labdarúgó Eb-n, a Portugália elleni meccsünkön. De tényleg csak egy kicsit. Mint mondta, a meccs után ittak volna valamit, valahol, de Lyonban minden erre alkalmas hely zárva volt. Azt mondta, a taxik sem jártak akkor. De ők feltalálták magukat, az otthonról vitt pálinkával letelepedtek az utcán egy nagy kuka mellé, és „iszogattunk, hangoskodtunk este tíz után”. (Utalva az általa kicsivel előbb elmondottakra, értelmezzék úgy e hangoskodást, hogy az kelet-európai, s nem migránsokból kijövő volt… – A szerk.)

 

De nem csak fehérek és migránsok között tett különbséget, magyar és magyar között is: „Magyarországon vannak kollaboránsok, akik egy követ fújnak Merkellel, Hollande-al. Őket árulóknak, kollaboránsoknak tartom. Ellenük egy orvosság lehet, október másodika – írta fel a receptet a választópolgárok számára.

 

– Ha eredményes lesz a népszavazás, Orbán Viktor jottányit sem fog engedni abból, amit a nép kér tőle. Mert kérni kell őt. Orbán Viktor már bebizonyította, van esély nekimenni egész Európának. Akik pedig nyugatra mentek dolgozni, örülni fognak, hogy hazajöhetnek – fejtette ki Simonka György.

Kocsis Máté is visszarévedt a fórum kezdete előtti percekre:

 

– Belepottyantam egy médiabilibe. Egészen röhej, ahogy a magyar média „karaktergyilkol”.

 

Megerősítjük: Kocsis Máté nemcsak a főváros VIII. kerületének polgármestere, hanem a Fidesz kommunikációs igazgatója is

 

Megjegyezte: e téren személyes tapasztalatai vannak. Aztán örömmel felfedezte (nem volt nehéz, mert közvetlenül előtte ült) „Misi bácsit”. A megszólított Babák Mihály szarvasi polgármester – láthatóan – nem nagyon díjazta a „misibácsizást”. Aztán a kommunikációs igazgató – megelőzendő bármiféle bajt – töredelmes beismerő vallomást tett: odamenet, 400 kilométerről érkezve, Tótkomlóson egy hosszúlépésre is vállalkozott.

 

Aztán – kétségtelenül profi módon – vetített képes előadásban érzékletesen kifejtette, megismételte mindazt, amit a (köz)tévéből, (köz)rádióból, újsághirdetésekből, óriásplakátokról, a betiltott, mégis terjesztett brosúrákból már mindenki megismerhetett.

 

Utalt azokra a híresztelésekre, melyek szerint a menekülteket azokon a településeken helyezik el, ahol a nemek száma nem éri el az 50 százalékot.

– Még akár így is lehet… – poénkodott a közönséggel összekacsintva.

(Olyan híresztelések is vannak, hogy amely országgyűlési választókerületben a nemek nem kapnak többséget, az adott választókerület fideszes vezetőjét – aki jellemzően a regnáló országgyűlési képviselő – Orbán Viktor meneszti – A szerk.)

 

Ezután a levezető elnök megadta a kérdezés lehetőségét, de a hallgatóság a biztatatás ellenére sem állt kötélnek. (Persze, nagyon jók voltak az előadások – mondta az ülésvezető.) Ha kérdező nem is, egy hozzászóló azért akadt. Csürhés István, Kaszaper polgármestere jó érzékkel tudta, hogy ott és akkor mit kell mondania. Csak annyit emelnénk ki az általa elmondottakból, hogy „se kommunista, se liberális nem fog megváltozni”. (Azért csínján kellene bánni az ilyen megjegyzésekkel, mert még emlékeztetni akarhatja valaki őt a szuperliberális Orbán Viktor konzervatívra történt átváltozására – A szerk.) A „liberális média, kommunista bagázs” címkézése miatt a sajtótájékoztatón megjelent médiamunkások bizonyára nem sértődnek meg. Hallhatták, ki mondta.

 

A Mezőkovácsházáról és Békés megyéből érkezettek

 

 <
++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.