2021. január 25., hétfő,  Pál
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2015. november 14., szombat
Duplázta a kölcsönt
Elkapták és őrizetbe vették a medgyesegyházi uzsorást
Szerző: Sz. M.
Medgyesegyházán elfogták a rendőrök a 42 éves helybeli férfit, K. A-t, aki a nyomozás eddigi adatai alapján évekig úgy adott kölcsön pénzt, hogy a kétszeresét kérte vissza. Uzsora és zsarolás miatt K. A-t őrizetbe vették.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság november 10-én őrizetbe vette a 42 éves medgyesegyházi K. A-t. A férfi a nyomozás eddigi adatai szerint évekig adott kölcsön pénzt egy nőnek, majd az adott összeg kétszeresét kérte vissza. Első alkalommal a nő a gyermekének felírt gyógyszert kiváltására pár ezer forintot kért a gyanúsított K. A-tól. Ezután minden hónapban kisebb összegeket, majd egy alkalommal több tízezer forintot kért K. A-tól, aki rendszeresen fel is ajánlotta neki, hogy az addigi feltételekkel további kölcsönöket ad. A nő és családja utóbb már néhány száz forint híján teljes havi jövedelmét adta oda a gyanúsítottnak, aki – ha nem kapta meg időben a pénzt – fenyegette, szidalmazta a sértettet. A nyomozás eddigi adatai alapján a férfi a nő lányának szorult helyzetét is kihasználta, neki is adott kölcsön különböző összegeket olyan feltételekkel, amelyek miatt ő és családja is nélkülözni kényszerült. A 42 éves K. A.-t november 10-én fogták el Medgyesegyházán a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság „Körös” Közterületi Támogató Alosztályának és Felderítő Osztályának rendőrei, és a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság nyomozói.

 

A rendőrség vizsgálja, hogy pontosan hány alkalommal, milyen feltételekkel adott kölcsönt a gyanúsított a nőknek, és vannak-e további sértettek. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság K. A.-t uzsora-bűncselekmény bűntett és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.