2023. szeptember 27., szerda,  Adalbert
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2023. szeptember 08., péntek
El akarta ásni a holttestet a kertjében
Medgyesegyházán, a férfi vita során, fejszével, nagy erővel, legalább 6-8 alkalommal, lesújtott a másik fejére – A Békés Vármegyei Főügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását, amelyet a nyomozási bíró elrendelt
Szerző: Sz. M.
A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte egy 71 éves, büntetlen előéletű, medgyesegyházi férfi letartóztatását, aki baltával agyonütötte ismerősét. A megalapozott gyanú szerint, az idős férfi és ismerőse, a 70. életévét betöltött sértett között, 2023. szeptember 4-én, a reggeli órákban, Medgyesegyházán, családi házban, vita alakult ki. A szóváltás során a terhelt férfi feldühödött és egy 70 centiméter nyélhosszúságú, 10 centiméter élhosszúságú fejszével többször, legalább 6-8 alkalommal, nagy erővel lesújtott a sértett férfi fejére.

A Békés Vármegyei Főügyészség kezdeményezte az ismerősét baltával agyonütő férfi letartóztatását, amelyet a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója elrendelt. A képen a főügyészség épülete Gyulán, a Városház utcában. Kép: Szőke Margit – Vitalap.hu

 

A sértett a bántalmazás során olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

 

A 71 éves férfi a padlón fekvő holttestet szőnyeggel és takarókkal fedte le, megkísérelte a lakóházban a bűncselekmény nyomait feltakarítani, és azt is tervbe vette, hogy a holttestet elássa ház kertjében, amit végül az ingatlanban, a rendőri intézkedés meghiúsított.

 

A férfit a rendőrség 2023. szeptember 4-én, emberölés bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre. A bűncselekmény 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

 

A férfival szemben a letartóztatás több különös oka is megállapítható, így a bűncselekmény magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehet attól is, hogy a férfi szabadlábon, a tanúk befolyásolásával vagy a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a bűncselekmény véghezvitelét követően, megkezdte a nyomok eltűntetését, megváltoztatta a helyszínt, azaz tárgyi bizonyítási eszközöket semmisített meg.

 

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a Békés Vármegyei Főügyészség indítványával egyetértett és csütörtökön, 1 hónapra elrendelte a 71 éves férfi letartóztatását.

 

 

Kép: A Békés Vármegyei Főügyészség kezdeményezte az ismerősét baltával agyonütő férfi letartóztatását, amelyet a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója elrendelt. A képen a főügyészség épülete Gyulán, a Városház utcában. Kép: Szőke Margit – Vitalap.hu<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.