2023. szeptember 26., kedd,  Jusztina
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2023. szeptember 07., csütörtök
Több, mint egymilliárd a vármegyébe
TOP-Plusz program: Battonya, Mezőkovácsháza, Nagykamarás, Nagyszénás és a gyomaendrődi Baptista Tevékeny Szeretet Misszió fejleszthet
Szerző: Vitalap.hu
Összesen, közel egymilliárd 122 millió forint forráshoz jutott több, Békés vármegyei település. A Békés Vármegye Önkormányzata által koordinált TOP-Plusz program támogatásaiból Battonya 155 millió forintból, a szegregátumban élők felzárkóztatása érdekében infrastrukturális fejlesztéseket valósíthat meg, 310 millió forint forrást kaptak a szociális munka bővítésére, gyermekkori és formális oktatási rendszeren kívüli fejlesztésekre.

Békés vármegye székhelye, Békéscsaba, légifelvételen. Kép forrása: Wikipédia

 

Mezőkovácsháza 160 millió forintot fordíthat szociális célú város-rehabilitációra. Nagykamarás 90 millió forint támogatáshoz jutott az önkormányzati hivatal és a szociális intézmény épületének energetikai korszerűsítésére.

 

 Békés vármegye térképe. Kép forrása: Wikipédia

A három település mellett Okány és Nagyszénás fejlesztését támogatta még az irányító hatóság: előbbi 26 millió forintból önkormányzati épületek felújítását finanszírozhatja, az utóbbi 80 millió forintból az egészségügyi és szociális infrastruktúrát fejleszthet.

 

Gyomaendrődön, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió jutott 300 millió forinthoz. Létrehozzák a családok átmeneti otthonát, az épület infrastrukturális beruházását finanszírozzák, és a szenvedélybetegek, pszichiátriai betegek nappali ellátását szolgáló épület energetikai korszerűsítését valósítják meg.

 

A pályázatokat folyamatosan bírálják el, a források egy részéről még nem hozott döntést az irányító hatóság. (Forrás: Békés Vármegye Önkormányzata)

 

 

Kép1: Békés vármegye székhelye, Békéscsaba, légifelvételen. Kép forrása: Wikipédia

 

Kép2: Békés vármegye térképe. Kép forrása: Wikipédia<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.