2019. június 27., csütörtök,  László
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. március 11., hétfő
Simonka György ki akarja záratni a Fideszből Takács Ferencet
A büntetőügyben gyanúsított országgyűlési képviselő és tótkomlósi „sleppje” valami „előre menekülő” politikai taktikát követ?
Szerző: Kiss A. János
Újabb emészteni valót kaptak a Fidesz Tótkomlósi Szervezetének tagjai. De már kijön belőlük. Nem csoda, ha egyikük, aki nem kívánta felfedni kilétét, szinte biztosnak nevezett egy frissen birtokába került információt. Mint mondta, Simonka György és társai kezdenek amolyan elszabadult hajóágyúhoz hasonlítani, s a békéscsabai és orosházi személycserék (csak a vitalap.hu-n megjelent) híre indította arra, hogy ne hallgassa el az említettek Takács Ferenc Fideszből való kizárására tett indítványát. Ugyanerről a témáról a békéscsabai alapszervezet egyik – más okokból – Simonka-ellenes, jól értesült tagja is „igazolta az állítást”. Természetesen megkerestük Takács Ferencet, aki a Fidesz Tótkomlósi Szervezetének elnöke, a megyei és a városi képviselő-testület tagja, az utóbbinak tanácsosa is. Tőle szokatlan módon elzárkózott a nyilvánosság előtti szereplőstől. Hogy miért? Erről is olvashatnak cikkünkben.

Egykor Orbán Viktor is megfordult Takács Ferenc akkori tótkomlósi házában. Dedeikálta is számára a pártszínű falat

 

Kezdjük is mindjárt ezzel! Már a téma felvezetésekor annyit mondott:

 

– Mint a családokban, a Fidesz esetében is előfordulnak véleménykülönbségek, viták. A Fidesz demokratikus párt, s mint minden ilyen vitás helyzetet,  ezt is megoldjuk majd egymás között.

 

Ám Simonka György megosztó, – párton belül is – konfrontálódó személyisége, a legfőbb ügyész ügyeivel szembeni fellépése sok Fidesz-tagot szembefordított vele, s érthetetlennek tartják, hogy súlyos gyanúk árnyékával terhelten miként maradhat a megyei pártválasztmány elnöke, egyáltalán a párt tagja. A keserűség egyre-másra arra mozdítja a morális alapon politizáló fideszeseket, hogy legalább bepillantást engedjenek a Békés megyei Fideszen belül kialakult áldatlan állapotokba.

 

De mi borzolta fel a kedélyeket ennyire a kizárási indítvány hallatán? Mint megtudtuk, Simonka György és a mögé (valamikor, valamiért) felsorakozott tótkomlósi (főként képviselő-testületi tag) levélaláírók – mint utaltunk rá – azt javasolták a helyi pártszervezetnek, hogy zárják ki a Fideszből Takács Ferencet. Sem a tótkomlósi, sem az azon túli polgárok számára néhány éve már nem volt titok, hogy Takács Ferenc rossz szemmel nézte Simonka tevékenységét, magatartását, mely ügyeknek egy része mára abban a büntetőeljárásban öltött testet, melyet bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó (1400 millió forintos) költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként folytatnak ellene. (Ezek a történések nem érintik azokat a milliárdokban összegezhető önkormányzati pályázati projekteket, melyek górcső alá vételét az ellenzékiek folyamatosan követelik – a szerk.) A párton belül az a gyorsreagálás alakult ki, hogy vajon az tesz-e a Fidesz ellen, aki a zavarosban halászik, vagy az, aki nem akarja „bevállalni” a párt választók előtti lejáratódását?

 

Úgy hallottuk, hogy a Simonka György nevével indított levelet a tótkomlósi képviselő-testület fideszes tagjai, más Fidesz-tagok, s az érdekkörükbe tartozó további személyek írtak alá – mintegy tucatnyian. (Állítólag olyan is javasolta a kizárást, aki az aláírók közül nem is tagja a pártnak…) Ezek az indítványozók azt állítják, hogy a Fidesz ellen lép fel, amikor a tótkomlósi önkormányzati vezetés és Simonka György tevékenységét bírálja. Az is az állítások között szerepel, hogy „összeszűrte a levet” az ellenzékkel, fellép a városvezetéssel, a hivatali dolgozókkal szemben. De bűneként említik, hogy pártja ellen politizál, „keresztbe tesz” a választási feladatoknak is. Erre hivatkozva azt akarnák elérni, hogy Takács Ferenc semmilyen párt- és más hatalmi feladatot, szerepet ne kapjon a jövőben. Ezzel együtt a Fideszből való kizárását is javasolják a levél aláírói. (Azt pontosan nem lehet tudni, hogy pontosan mely személyek adták nevüket Takács Ferenc kizárásának javaslatához és egyben Simonka György támogatásához. De az biztosnak látszik, hogy Simonka György neve mellett ott szerepel dr. Garay Rita tótkomlósi polgármester, a főállású és a társadalmi megbízatású alpolgármester, s a talán nem is Fidesz-tag Benyó Pál aláírása is.)

 

Minthogy a Fideszből való kizárás eljárási rendjét nem ismerjük, csak annyi információt sikerült „begyűjtenünk”, hogy e kérdésben a tótkomlósi alapszervezetnek van hatásköre. Mivel Takács Ferenc „begombolkozott”, csupán valószínűsíteni tudjuk azt az állítást, hogy a szervezet elnökeként éppen neki küldték meg a kizárását indítványozó „simonkás” levelet, melyet ő a helyi pártszervezeti vezetés elé tárt. (Azt sem sikerült kiderítenünk, hogy e fogalmazásba belefér-e a polgármester személye is, aki Takács Ferenc egyik alelnöke.) Sajnos, az említett okból nem derült ki számunkra az sem, hogy az elnökség tervez-e valamilyen eljárási cselekményt, vagy már maga mögött tudja a levelet.

 

(Amolyan internetes szavazás folyt az elmúlt napokban Tótkomlóson. A kérdés az volt, hogy a jelenlegi polgármester, dr. Garay Rita, vagy Takács Ferenc lenne alkalmasabb polgármesternek. Akik folyamatosan figyelemmel kísérték az eredmény alakulását, azt mondják, hogy a Takács-Garay „meccs” állása folyamatosan 80:20 százalék volt Takács Ferenc javára.)<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.