2019. június 27., csütörtök,  László
 
 
 
 

Címlap

[Publicisztika]
2019. március 07., csütörtök
Hanó, Elekes megy, Simonka marad?
Szerző: Kiss A. János
Torkos csütörtökön (sőt, talán már a szerda is torkon ragadós volt) vannak túl a Békés megyei Fidesznél. Először arról szóltak a ránk telefonálók, hogy a békéscsabai székhelyű országgyűlési választókerület fideszes elnöki tisztét Hanó Miklós átadta Herczeg Tamás békéscsabai országgyűlési képviselőnek. A cikk megjelenéséig nem sikerült elérni Herczeg Tamást, így a hír megerősítését sem kérhettük tőle, s nem tudjuk, milyen okból következett be a „melegváltás”. Aztán meg az az információ száguldott végig Orosházán, sőt Békés megye bizonyos köreiben, hogy Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere (Fidesz) a mai testületi ülést követően Elekes Lajos társadalmi megbízatású alpolgármestert (Fidesz) minden eddigi önkormányzati hatáskörétől megfosztotta. Őt sem értük utol telefonon, így a legteljesebb ismerettel rendelkezőtől sem az állítólagos lépés tényét, sem annak okát nem tudhattuk meg. S közben bekúszott a képbe Simonka György, aki (az állítások szerint) továbbra is az orosházi székhelyű országgyűlési képviselői választókerület fideszes elnöke, sőt a párt Békés megyei választmányának elnöke maradt – legalább is egyelőre, nyakában súlyos bűncselekmények gyanújával.

Herczeg Tamás lett a kiválasztottÉrtik ezt? Az első két téma persze szorosan értelmezve egy párt belső ügyeihez ugyanolyan közel áll, mint a választópolgárok, a nyilvánosság alkotmányos alapú érdeklődéséhez. Ám a harmadik már igazi közügy: ugyanis itt az a kérdés, hogy vajon egy bűncselekmények elkövetésével ilyen keményen meggyanúsított földi halandó mi okból maradhat feddhetetlenséget feltételező vezető párttisztségekben, hogyan vehet részt szavazatával egy ország sorsának alakításában, hogyan voksolhat a „rabszolgatörvényként” hírhedtté vált megszorítás ügyében, miért kaphat fizetésemelést? – és még sorolhatnánk.

 

Ha ez lenne az illiberális demokráciából sarjadt polgári (simokásabban, spöttlésebben: fehér) keresztény kurzus, akkor ennél már nincs lejjebb. Persze már korábban is így vélekedtünk jogsértő, becsületsértő, szavahihetőség-hiányos, az emberséget, a szeretetet hírből sem ismerő párt- és kormányzati döntések láttán. Egy ilyen antidemokratikusságba, jogállamiatlanságba, szabadságkorlátozásba hajló rendszerben (alulról fölfelé) mindenki a Főnökre mutogat, amiben persze van is valami, de sokszor vele takarózva hatalmaskodnak arctalan vagy éppen nagyarcú emberek. (Lásd még: Kádár-rendszer!)

 

Már csak az a kérdés, hogy a Fidesz miért gondolja (ha komolyan hisz benne), hogy Simonka Györggyel együtt az uniós választáson rájuk szavaznak majd eddigi voksolóik. Ha gondolkodó, morális emberekről vn szó, akkor azt mondják: ezt már nem” Ha olyanokról, akik még hajlandók hinni a migránstalan  idegenveszélynek, s nem ismerik fel Orbán Viktor zavarosban halászó kamuzásait, gyűlöletkeltését, mérhetetlen hatalomvágyát, veszélyes küldetéstudatát, a rábízott embertömegek végzetes megosztását, s készek lennének bátran belerúgni (egyetlen) egy démonizált öregemberbe: akkor nyilván elhiszik, hogy Simonka Györggyel és társaival eljuthatnak, s maradhatunk abba(n) a jobb világba(n), melyet Európának hívunk.

 

Szóval, jó lenne tudni, hogy a békéscsabai, orosházi fejlemények, Simonka György pirulás nélküli országlása milyen politikai játszma mozgatóinak malmára hajtják a vizet.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.