2018. június 25., hétfő,  Vilmos
 
 
 
 

Címlap

[Publicisztika]
2017. augusztus 14., hétfő
Szárba szökkent a Calendula Tótkomlóson?
Hetek óta „köpködtek” a tótkomlósiak a képen látható gaztenger láttán. Sokan ugyan nem tudták, kinek kellene szólni a felszámolása érdekében, de akadtak, akik sejtették: a délibábos Calendula (magyarul: körömvirág) Terv egyik ígéretes parcelláját sik
Szerző: Kiss A. János
Hetek óta „köpködtek” a tótkomlósiak a képen látható gaztenger láttán. Sokan ugyan nem tudták, kinek kellene szólni a felszámolása érdekében, de akadtak, akik sejtették: a délibábos Calendula (magyarul: körömvirág) Terv egyik ígéretes parcelláját sikerült immár felvirágoztatni. Aztán a közelmúltban a városka illetékeseinek szeméről is elpárolgott a homály, ugyanis a DK helyi aktivistái közszemlére tették a a Száraz-ér partján tenyésző „calendulást”. Azóta gyorsan rendbe rakták a csúfságot.

Ha a zsályát kissé háttérbe szorulva sejthetjük, a pártpolitikai magvetés annál szembetűnőbb...

 

A DK (tudniillik a Demokratikus Koalíció) anyagában az olvasható, hogy a kisváros egyik belső területén zavartalanul tenyészett az enyészet. Ebből adódóan a közmunkásokkal is alaposan felszerelkezett helyi önkormányzat is ludas lehet a dologban – így vagy úgy.   

 

A helybeliek úgy tudják, hogy a területen gyógynövényre (talán éppen zsályára) is bukkanniuk kellett (volna) a botrányt megelőzni akaró, heveny gaztalanítóknak. Márpedig, ha így van, akkor a Fideszhez „átigazolt” egykori MSZP-s országgyűlési képviselőnek, Karsai Józsefnek is közte lehetett az ellenőrizetlen burjánzáshoz – ugyanis a hírek szerint ő a Calanedula Terv gyógynövényese.

 

A hangsúly persze nem a kampányihletésű, a lehetséges (pláne garantált) pénzforrásokról (ha egyáltalán lennének ilyenek) semmit el nem áruló terven van, hanem azon, hogy egy szerencsésen „zöldnek” tekinthető település ne engedje meg magának a politikai játszadozásokból fakadó károkozást. Ilyenek céljára építeni kell egy homokozót, egy kalandparkot –  vagy ha már vannak ilyenek, ott szórakozzanak a politikus hölgyek és urak…

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.