2018. június 20., szerda,  Rafael
 
 
 
 

Címlap

[Publicisztika]
2017. augusztus 11., péntek
Logikus – tehát nem elhatárolódás(?)
Szerző: Kiss A. János
Állítás: Takács Ferenc elvállalta Simonka György kampányfőnökségét Tótkomlóson. A hírbe hozott válasza: nem!

Simonka Györgynek (képünkön) még nem lehet "embere" Takáács Ferenc a kampányban, hiszen ő sem képviselő-jelölt

 

Néhány hete elterjedt a hír: Takács Ferenc, a Fidesz tótkomlósi szervezetének elnöke, a megyei és a helyi önkormányzat tagja, az utóbbinak egyben tanácsnoka, elvállalta azt, hogy Tótkomlóson ellátja Simonka György (azt hiszem, őt már nem kell bemutatnunk senkinek ebben az országban, botrányos ügyei menetrendszerűen landolnak a nem orbánus újságokban, tévékben, rádiókban) egyéni országgyűlési képviselőjelölti népszerűsítésének tótkomlósi kampányfőnöki tisztét. Takács Ferencet egy, a Magyar Nemzetben megjelent interjújára alapozva a széles nyilvánosság úgy könyvelte el, hogy (finoman szólva is) kritikus a parlamenti szerepkörében szinte némaságot fogadó, pénzügyi, anyagi, céges ügyekben kínos szereplőként fel-felbukkanó Simonka Györggyel. Takács Ferenc a „dél-békési rablók” kifejezést aztán (elképzelhető, hogy némi nyomásra) újraértelmezte egy sajtótájékoztatón, mondván ő egyes szocialistákra gondolt…

 

A Fideszbe történt belépésekor elfogadott elvekhez mindmáig kötődő, a szerencselovagoknak a pártjába özönlését gyanakvással méregető, ennek időnként hangot is adó tótkomlói politikusról az a kép alakult ki a szűkebb-tágabb nyilvánosságban, hogy egy sor magas rangú párt- és állami vezetőhöz szoros emberi kapcsolat fűzi. Erre való tekintettel alakulhatott ki az a vélekedés, hogy az eszközökben amúgy nem nagyon válogató Simonka György nem meri csak úgy „orrba vágni”, hanem inkább hallgatott a tanácsadóira: ne bántsák őt, hanem kössék szorosabban magukhoz, ezzel is cselekvőképtelenné tehetik.  (Régi recept, melyet a mai politikában is előszeretettel alkalmaznak: az embereket pénzzel, posztokkal kell megvenni, s ha ez nem megy, fenyegetést, ellehetetlenítést kell alkalmazni.)

 

Egy szó, mint száz: híre terjedt, hogy Simonka György azért tette meg tótkomlósi kampányfőnökének Takács Ferencet, hogy még véletlenül se tehessen neki keresztbe a kampány során. A helyzet tisztázására a legegyszerűbb megoldást választottuk: megkérdeztük a tótkomlósi Fidesz-elnököt, mi igaz a lépten-nyomon hallható feltételezésből?

 

Takács Ferenc azt mondta, hogy ebben a formában az az állítás teljesen alaptalan, hogy ő Simonka György tótkomlóson illetékes kampányfőnöke lenne. Kifejtette: még arról sincs döntés, hogy a Fidesz Békés megye 4. számú országgyűlési választókerületében kit indítanak majd a tavaszi választásokon. Értelemszerűen még azt sem lehet tudni, hogy Simonka György lehet-e az, vagy valaki más. Ami viszont  tényszerűen igaz: a párt tótkomlósi elnökeként most valóban úgy áll a dolog, hogy a majdan kiválasztott képviselőjelölt helyi kampányát e tisztség betöltőjének lesz a feladata helyben koordinálni.

 

Azt már mi tesszük hozzá, hogy bár minden politikai logika arra sarkallná a Fidesz vezetését, hogy ne kockáztassák a választási sikert egyetlen kétes hírű párttársuk erőszakolt elindításával sem, ellenpéldákat is sorolhatnánk. Elég, ha Orbán Viktor „díszcigányának” viselt dolgait említjük, aki milliárdos pénzügyi botrány főhőseként is mindmáig élvezi a miniszterelnök bizalmát, s a horribilis képviselői jövedelmén felül Orbán Viktortól (illetve a magyar adózó polgároktól) kapott havi milliós plusz (megbízotti) juttatását. Szóval, az „újfideszes” Simonka Györgyöt nem a politikai célszerűség, hanem Orbán Viktor (valamin alapuló) hálája teheti ismét képviselőjelöltté.

 

Ha ez utóbbi forgatókönyv szerint alakulna az élet, ismét megkérdezzük majd Takács Ferencet, hogy vállalja-e továbbra is a tótkomlósi kampányfőnökséget. Addig persze még hátravannak a Fidesz-szervezetek felmenő rendszerű vezetői választásai. Ott is kibukhat egy és más…

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.