2017. szeptember 19., kedd,  Vilhelmina
 
 
 
 

Címlap

Papadimitriu Athina
(VIDEÓINTERJÚ)
Miért vonul el egy sikeres színésznő a fővárosból egy vidéki házba? Mit ad az alkalmazkodó élet a városi kényelemmel szemben? Videós interjú Papadimitriu Athina színésznővel.
Szerző: sztarportre.hu - Molnár Szabolcs
A ledőlt városkapu megölt egy 25 éves fiatalembert (fotó: sursadevest.ro)
2017. szeptember 19., kedd
Vasárnap délután vészjósló felhőhegyek tornyosultak Temesvár felett, majd néhány perc múlva elszabadult a pokol: a 100 km/óra sebességű széllökések gyufaszálként törték ki a fákat, tetőket bontottak meg, hirdetőtáblákat, kukákat ragadtak magukkal, letépték a vezetékeket és a villanyrendőröket. A borzalmas viharban öten haltak meg Temes megyében és 49-en kerültek kórházba, Temesvár részben és harminc település teljesen villanyáram nélkül maradt.
Szerző: Pataki Zoltán (Nyugati Jelen)
Tragikus mérleg: egy halott, tetemes károk a megyében
2017. szeptember 19., kedd
Tragikus mérleg: egy halott, tetemes károk a megyében
Egy halálos áldozata is volt Arad megyében a vasárnap délutáni orkánszerű viharnak. Az erős szél tetemes károkat okozott, többen megsérültek, a településekben fák és villanyoszlopok dőltek ki, tetőszerkezetek repültek, épületek, gépkocsik rongálódtak meg, utak váltak járhatatlanná. Az Arad Megyei Vasile Goldiș Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) által a sajtónak kibocsátott mérlegvonásból kiderül: összesen 32 településben okozott károkat a vihar. A felügyelőség alkalmazottjai a 112-es egységes segélyhívószámra beérkezett jelentések alapján 86 helyen mentették, ami menthető, kármentesítés zajlott a következő megyei útszakaszokon: DN7, 79, 69, 79A, 708, 792 B, továbbá több municípiumi és községi úton. 27 gépkocsit és több mint 40 lakóház tetőszerkezetét rongálta meg a vihar (legtöbbjükre fák, oszlopok zuhantak), három vonatszerelvény útját elállták a sínekre dőlt villanypóznák.
Szerző: Sólya Emília (Nyugati Jelen)
Dr. Bátyi Zoltán a megérdemelt díjjal
2017. szeptember 18., hétfő
Dr. Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára „Az év jogász írója” elismerésben részesült
Dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke arról értesítette szerkesztőségünket, hogy az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki „Az év jogász írója és költője”, „Az év orvos írója és költője” valamint „Az év pedagógus írója és költője” címmel. Mindhárom kategória díjátadására szeptember 16-án, szombaton, Budapesten, a Csokonai Művelődési Központban került sor. „Az év jogász írója kategóriában az I. helyezést dr. Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára nyerte el „Külvárosi ária” című novellájával.
Szerző: K. A. J.
Sokan járnak kerékpárral ebbe a békéscsabai iskolába is
2017. szeptember 18., hétfő
Rendőri segítség kerékpárosok gyerekeknek
A tanulók kerékpárjait ellenőrizte a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, szeptember 18-án a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója. Az intézmény vezetősége, pedagógusai jó kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel és kiemelten figyelnek tanulóik biztonságára.
Szerző: SZ. M.
Egy járókelő figyelt fel a fűben világító kasszára
2017. szeptember 18., hétfő
Két tizenötéves fiú tört be az éjjel a büfébe
A Békés megyei Újkígyóson, szeptember 17-én, 11 órakor lovasfogatáról leugrott a hajtó. A férfi 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az egyik békéscsabai elektronikai üzletben szeptember 17-én egy 24 éves férfi több termék dobozát, áruvédelmi eszközét megrongálta. A mobiltelefonokat, gyorstöltőt, kijelző védőt és fülhallgatót el akarta lopni, de az áruház dolgozói tetten érték. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a férfi ellen lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.
Szerző: SZ. M.
A lopott tárgyak egy részét megtalálta a rendőrség
2017. szeptember 18., hétfő
Az orosházi betörők az ablakon át jutottak be
Békés megyében, egy orosházi telephely irodájából és raktárából számítógépet, horgászfelszerelést és akkumulátorokat loptak el. A gyanú szerint a bűncselekményt két férfi követte el.
Szerző: SZ. M.
Horthy Miklós kormányzó és Bethlen István miniszterelnök 1927 decemberében Mezőhegyesen
2017. szeptember 18., hétfő
Horthy, Bethlen István, Ribbentrop, Ciano gróf és Rákosi is vadászott itt
A csend és nyugalom szigetén mindig eseménynek számított a vadászat. A vadászatok során bel- és külpolitikai kérdések dőlhettek el, de a vadászat a helyi vezetőknek is alkalmat adott, mind hivatalos, mind magánügyeiknek, a prominens vendégekkel való eredményes letárgyalására.
Szerző: M. Szabó Mihály
Képünk illusztráció! (Forrás: Classroom Clipart)
2017. szeptember 15., péntek
Kevermesen nyomkövető kutya vezetett a tetteshez
Láncfűrészt és étkészletet lopott a Békés megyei Kevermesen egy férfi. A rendőrök nyomkövető kutya segítségével elfogták a kevermesi férfit.
Szerző: SZ. M.
A Peleş-kastély Romániában, Sinaia településen
2017. szeptember 15., péntek
Arad, Krassó-Szörény, Hunyad és Temes is képviseltetik
Arad, Krassó-Szörény, Hunyad és Temes megye kormányhivatalait, közigazgatási vezetőit és a régió üzleti szférájának képviselőit is meghívták arra a közvitára, melyet szeptember 20-án, jövő szerdán rendeznek a Hunyad megyei Algyógy (Geoagiu-Băi) településen, az új turisztikai törvény-tervezet kapcsán.
Szerző: Sólya Emília (Nyugati Jelen)
< >