2019. május 19., vasárnap,  Ivó és Milán
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
Az elbocsátó "szép" üzenet... (Forrás: Füvesi Sándor)
2019. április 27., szombat
Csalódott, átvert vendégek a Napsugár „hattyúdalának” utolsó(?) jelenetében
Aki – írásaink révén – nagyjából nyomon követte a gyopárosfürdői Napsugár szálló utóbbi hónapjainak (rém)történetét, talán már meg sem lepődik azon, hogy egy sor előjegyzéses vendég a szálloda kapujában kényszerül(t) szembesülni a rideg valósággal: ez a szálloda immár (legalábbis még jó ideig) nem fogad vendégeket…
Szerző: Kiss A. János
Egy korábbi piactéri buli (Forrás: Fetser János blogja)
2019. április 27., szombat
A város fideszes vezetői visszavonták a fáklyás felvonulást/piactéri tömegrendezvényt anyagiakkal megtorpedózni akaró döntést
A kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a (közpénzzel agyontámogatott) kormánypárti rendezvényekkel ellentétben több százezer forintos díjhoz akarta kötni a nagy hagyományú április 30-0i fáklyás felvonulást követő piactéri tömegszórakozás technikai támogatását. Ennek hírére a felszín alatt megmozdult valami: a botrányos döntés igazi meghozói pedig gyorsan visszatáncoltak.
Szerző: Kiss A. János
Remélhetően ebből nem engednek az orosháziak
2019. április 25., csütörtök
Tovább rombolgat Orosháza fideszes vezetése? – S már egymást is zsarolják, feljelentgetik Simonka György „klánjának” tagjai?
Az 1966 óta – a rendszerváltás első két éve kivételével – hagyományosan megtartott, az MSZP által 1992 óta folyamatosan megrendezett fáklyás felvonulás idén április 30-án sem marad el, noha a várost vezetők(?) láthatóan azon munkálkodtak, hogy ellehetetlenítsék Orosháza legnépszerűbb, a tömegek (választópolgárok) által részvételükkel támogatott rendezvényét. Idővel azzal is számolni lehetett, hogy a turisztika részére is páratlan lehetőség rejlik a program városi rendezvénnyé fejlesztésében, helyi értéktárba emelésével. Ám a jobboldali (vagy magukat annak nyilvánító) városi vezetések idején egyetlen polgármester sem látogatta meg a „fáklyást”.
Szerző: Kiss A. János
A Facebook-bejegyzés
2019. április 25., csütörtök
Elekes Lajos orosházi társadalmi megbízatású alpolgármestert eltávolították a hatalomból az övéi – Vajon tudható-e, hogy miért?
Füvesi Sándor (MSZP) orosházi önkormányzati képviselő a testület folyó üléséről tette fel a hírt Facebook-oldalára: a város fideszes vezetése – a polgármester javaslatára – visszavonta Elekes Lajos társadalmi megbízatású alpolgármester e tisztségére vonatkozó megbízását. Ahogy tudjuk, azzal a megjegyzéssel, hogy (fél évvel az önkormányzati választások előtt?) elfogyott az a munka, melynek ellátásával annak idején megbízták őt. (A címbeli röhögést ez utóbbi válthatja ki az olvasóból…)
Szerző: Kiss A. János
Vozár M. Krisztián és Hajtmann Ildikó
2019. április 19., péntek
Hajtmann Ildikó és Vozár M. Krisztián Love Story lemezbemutatója a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban.
Van egy mondás: „Nem az a gazdag, akinek sok van, hanem az, aki sokat ad.” Ezt az idézetet azért találtam méltónak Hajtmann Ildikó énekművész és Vozár M. Krisztián zongoraművész közös, április 17-ei lemezbemutatójához, mert olyan élményben volt része a közönségnek, amit egy jó ideig bizonyára a lelkük tárházában fogják őrizni.
Szerző: Zsidov Magdolna
Csondor Kata
2019. április 17., szerda
(VIDEÓINTERJÚ)
Burokban nőttem fel – vall őszintén szeretetigényéről és szeretethelyzetéről Csondor Kata.
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Képünk illusztráció! (Forrás: Nébih)
2019. április 16., kedd
Nébih, túlélő tojások – ki kel ki?
Elérkezett a végjáték! A Nébih „Túlélő tojások” című élő streamje (folyama, folytatásosa) a végkifejlethez közeledik, vagyis hamarosan várható a kiscsibék kikelése. A keltetőbe tett nyolc tojásból hét eljutott fejlődésének abba a szakaszába, amikor egy napon belül megkezdi a kikelést. A tojás héjának feltörése, és a tojásból való kijutás folyamata akár 4-5 órán át is eltarthat, és sajnos, nincs garancia, hogy valamennyi csibe sikerrel jár.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Veszprém Kukac)
2019. április 12., péntek
Ha nyomtatja, ha olvassa valaki a Nyomtass te is!-t, itt megnézheti a 90. szám tartalmi előzetesét
A Nyomtass te is! 90. számából kiderül, hogy a magyar kormány 3,9 milliárd (3 ezer 900 millió!) forintból – 260 darab, egyenként 15 millió forintba kerülő családi ház árából – tervez kiállítást rendezni Puskás Ferencről, a róla elnevezett 190 milliárdból épülő stadionban.
Szerző: K. A. J.
Pillanatkép a demonstráció idejéből
2019. április 09., kedd
A békéscsabai székhelyű ALFÖLDVÍZ Szakszervezet demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt – Ha nem lesz megállapodás, tovább demonstrálnak a munkavállalók
Sajtótájékoztatóval egybekötött demonstrációt tartott az ALFÖLDVÍZ Szakszervezet Békéscsabán, a Nagy Imre téren, mintegy 100 ember részvételével. Egy céljuk volt ezzel: a nyilvánosság tájékoztatása a gazdasági társaságnál, az ALFÖLDVÍZ Rt.-nél tapasztalható munkavállalói elégedetlenségről, s a szakszervezet törekvéseiről a méltó bérek biztosítása érdekében.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Tábla24)
2019. április 06., szombat
A dolgozókért és a fogyasztókért demonstrál kedden az Alföldvíz Szakszervezet
Az ALFÖLDVÍZ Zrt. április 9-én, kedden rendkívüli közgyűlését tart Békéscsabán, a Phaedra Rendezvény Központban. A társaság nehéz anyagi helyzetbe került. Az ALFÖLDVÍZ Szakszervezet – a zrt. dolgozóinak érdekvédelmi szervezete – ugyancsak április 9-én, délelőtt 8.30 órától sajtótájékoztatóval egybekötött demonstrációt hirdetett meg Békéscsabára, az Irányi utcából nyíló, a közgyűlés helyszíne melletti Nagy Imre térre.
Szerző: Kiss A. János
< >