2017. augusztus 22., kedd,  Menyhért és Mirjam
 
 
 
 

Sport

[Sport]
Kép az első mezőhegyesi ilyen verseny egyik mozzanatáról
(Egymás után) harmadjára is Mezőhegyesen rendezik meg – szeptember 6-10-én – a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát
Miként arról hírt adtunk akkoriban, Magyarország 2015-ben megpályázta, majd elnyerte és Mezőhegyes rendezte az I. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát. Az általános szakmai elismerés alapján a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) a 2016., a 2017. és a 2018. évi világbajnokság szervezését is Mezőhegyesre bízta, és megvan az esélye annak, hogy a 233 éves, patinás intézmény hosszú távon is e rendezvény házigazdája legyen.
Szerző: K. A. J.
Szilágyi Zsolt díjhajtás
2017. július 20., csütörtök
Mezőhegyes ismét kiváló házigazda volt
Kereken három éve, hogy az I. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának rendezésével Mezőhegyes ismét felkerült Európa lovassportjának térképére. Az utóbbi évek innovatív szakmai, szellemi, anyagi, műszaki fejlesztések eredményeként a patinás intézmény azóta sorra, rendre a rangos fogathajtó versenyeknek házigazdája. A július 13-16-i nemzetközi fogathajtó versenyen – rekord nevezéssel – 83 fogat, hat nemzet hajtói, köztük három magyar világbajnok ült bakra. A kiváló rendezés és a rusztikus környezeti kultúra az esemény jóhírét erősítette.
Szerző: F. K.
Lázár Vilmos Fotó: Vida-Szűcs István
2017. július 16., vasárnap
Eredményt hirdettek a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó Versenyen
A tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos minden versenyszámot megnyerve győzött összetettben is a kettesfogathajtók nemzetközi mezőnyében a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó Versenyen. Az egyesfogatoknál Meskóné Orosz Mária, a póni kettesfogatoknál Lehőcz Dávid, a póni négyeseknél Palkovics Dávid, a junior póni egyesfogatoknál Szaller Zsófia, a B kategóriás kettesfogatoknál Erdős Krisztián György nyert összetettben Mezőhegyesen.
Szerző: Cseh-Lakos Ilona
Lázár Vilmos maratonhajtás Fotó: Vida-Szűcs István
2017. július 15., szombat
Befejeződött a maratonhajtás Mezőhegyesen
A tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos nyerte a CAI2*-os kettesfogathajtók maratonhajtás versenyszámát is a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó Versenyen, és összetettben az élen áll az első két versenyszám után a világklasszis magyar hajtó. Az egyesfogatoknál Rondzik Gábor nyert szombaton, de összetettben továbbra is Meskóné Orosz Mária vezet. A póni ketteseknél Lehőcz Dávid bizonyult a legjobbnak szombaton és összetettben is vezet, a póni négyeseknél Palkovics Dávid volt a legjobb, de összetettben Jámbor Vilmos vezet az utolsó versenyszám, az akadályhajtás előtt.
Szerző: Cseh-Lakos Ilona
Lázár Vilmos díjhajtás Fotó: Vida-Szűcs István
2017. július 15., szombat
A tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos nyerte a CAI2*-os kettesfogathajtók díjhajtás versenyszámát a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó Versenyen. Az egyesfogatoknál Meskóné Orosz Mária, a póni ketteseknél Kovács Zsófia, a póni négyeseknél Jámbor Vilmos bizonyult a legjobbnak az első versenyszámban.
Szerző: Cseh-Lakos Ilona
Fehér Orsolya
2017. július 06., csütörtök
Fehér Orsolya Ágota, a hazai felnőtt ranglista 16. helyezettje a következő szezonban az orosházi EXTRA Ligás asztalitenisz csapatot erősíti kölcsönjátékosként – dőlt el ma.
Szerző: K. A. J.
A várható hajtás...
2017. július 05., szerda
Nemzetközi Fogathajtó Verseny Mezőhegyesen: július 13-16.
Mezőhegyes az utóbbi évek innovatív szakmai, szellemi, anyagi, műszaki fejlesztésének eredményeként bekerült a fogathajtás vérkeringésébe.A patinás ménesgazdaság ismét nemzetközi fogathajtó versenyt rendez. A július közepi versenynek nagy a tétje: feltehetően itt dől el, hogy a szeptember 20-24-i lipicai kettesfogathajtó világbajnokságon melyik öt (vagy a házigazdák döntésétől függően akár hét) hajtó képviseli Magyarországot a kontinens viadalon.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Recognition Awards)
2017. június 16., péntek
Mérlegen a 2016-2017. évi asztalitenisz csapatbajnokság
Az NB. I. megnyerése után két lehetőség állt a PET-BAU ASE Orosháza vezetése előtt: a korábbi évekhez hasonlóan az új szezonban is csak az I. osztályban indítják a csapatot, vagy a legminimálisabb anyagi háttér biztosításával vállalják az Extra Liga-szereplést. Végül az utóbbi döntés született, mivel az önkormányzat és a szponzorok segítségével megteremtődtek a szükséges feltételek, nem utolsósorban annak figyelembe vételével, hogy – az elnökség megítélése szerint – a sportolók által kivívott jogot nem szabad elherdálni, mert az csökkentené a következő versenyidőszak motivációs bázisát.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: The Glorio Blog)
2017. június 11., vasárnap
Június 4-5-én kelet-magyarországi újonc és serdülő bajnokságot rendeztek Cegléden
Cegléd adott otthont a kelet-magyarországi újonc és serdülő bajnokságnak, melyen a PET-BAU ASE versenyzői két első helyezés mellett számos ranglistapont begyűjtésével zárták le az első félévi versenyszezont.
Szerző: K. A. J.
Képünk illusztráció! (Forrás: Blogok - xFree.hu)
2017. április 15., szombat
Fölényes PET-BAU ASE győzelem az EXTRA Liga záró fordulójában
Az asztalitenisz EXTRA Ligában újoncként szereplő PET-BAU ASE Orosháza tulajdonképpen óriási bravúrt hajtott végre: a 6. helyet szerezte meg. Azért nem csupán a játékosokat emeljük ki, mert az egyesületi és szakmai vezetés, a szülői, szurkolói háttér szakértelme, munkája és lelkesedése is valahol ott rejtőzködik a sikerben. S az is, hogy e háttér olykor némi szembeszéllel is kénytelen találkozni. De elvitathatatlan: a fiatal és nagyon tehetséges versenyzői gárda vállalta magára az eredményességből az oroszlánrészt.
Szerző: K. A. J.
< >